Underconstruction

0
760

(Rock)


Kraj: Koper. Leta delovanja: 2008 – 2011

[mp3-jplayer width=”100%” tracks=”New Seed@Underconstruction-New_Seeds.mp3, [email protected], Liquid Steps@Underconstruction-Liquid_Steps.mp3″]

Underconstruction je bila skupina preverjenih glasbenikov in zlitje rockerskih, nu-metalskih ter grungerskih vplivov, pomešanih z močno vokalno melodijo in interpretacijo.

Za nastanek skupine je krivec Marko Stropnik (Tinkara Kovač, Bluesback), ki se je leta 2005 odločil, da svoje ideje, na katere so vplivale skupine kot npr. Sevendust, Pearl Jam, Creed, Alter Bridge, Joe Satriani, posname v studiju Jork v Dekanih. Kmalu se je začel sestavljati bend in Marko je z bratom Mitjo (Bluesback, n0dus) povabil k sodelovanju glasbenike in prijatelje s katerimi si delijo enako vizijo ustvarjanja glasbe. Tako sta se jima pridružila še Marko Loredan (Sin Story, n0dus) in Matej Pečaver (Alya, Kyan Arain). Projekt pa je ugledal zeleno luč s prihodom Mitje Grebenjaka (Traffic Religion), ki je s svojo liriko ter vokalnimi interpretacijami odločno prispeval k današnji, končni upodobitvi.
Tako nastane prvenec z naslovom LIQUID STEPS.

”V mesecu februarju 2009 smo tako končno dočakali njihov album z naslovom Liquid Steps, ki odlično predstavlja njihovo glasbo. Skupina jasno definira svoje cilje in kljub imenu lahko verjamete, da nikakor ne gre za bend v izgradnji. Vseeno pa poudarjajo, da se nenehno dopolnjujejo kot osebe in kot glasbeniki in verjamejo, da so lahko vsak dan boljši. Pravzaprav ime banda predstavlja zgodbo o gradnji samega sebe in tako posledično vsakogar, ki se poglobi v glasbo zasedbe. Besedila so precej družbeno kritična, ampak jih lahko razumemo bolj kot mnenje in ne kot navodila. Glasbeni aranžmaji so bogati in če bi že morali zasedbo žanrsko opredeliti lahko rečemo, da spadajo med novodobne skupine, ki nadgrajujejo grunge z modernimi kitarskimi rifi in udarno ritem sekcijo.”

[tabgroup][tab title=”Zasedba”]

  • Mitja Grebenjak – vokal
  • Marko Stropnik – el. kitara
  • Matej Pečaver – el. kitara
  • Marko Loredan – bass
  • Mitja Stropnik – bobni

[/tab][tab title=”Diskografija”]

Liquid Steps (album, 2009)

Underconstruction - Liquid Steps (2009)

[/tab][tab title=”Fotografije”]

[/tab][tab title=”Videospoti”]

[/tab][tab title=”Drugo”]

V pripravi!

[/tab][/tabgroup]