The Way They Say – novi singel skupine NoAir

0
446

Obalna glasbena skupina NoAir predstavlja novi singel s prvenca Existential, ki si ga lahko brezplačno prenesete na povezavi noair.bandcamp.com

Skladba The Way They Say izpostavlja vse bolj pogostega slehernika, ki se zaradi lastnih strahov pred neuspehom in samoto vsakič znova odpoveduje svojim željam. Vse, kar ostaja, je začaran krog brezperspektivnosti in dnevnega sanjarjenja.

NoAir bo singel v četrtek, 15. januarja, v akustični verziji predstavila v oddaji Dobro jutro na RTV Slovenija.

Za prenos:
The Way They Saytukaj (6 MB .mp3)
— znak NoAir – tukaj (20 KB .jpeg)
— predstavitev NoAir – tukaj (200 KB .pdf)

NoAir so:

Maks Bembič – vokal, kitara
Jaša Hedžet Jajo – vokal, bas kitara
Gregor Brajkovič – vokal, bobni
Aleksander Družina – kitara

Melodičnost, ki se kaže skozi številne preobleke zvoka in ritma, ter družbeno kritična in introspektivna besedila prvenca Existential so plod glasbenega ustvarjanja pevca in kitarista skupine NoAir, Maksa Bembiča. Glasbeni samouk se je v želji po ustvarjanju avtorske glasbe s pomočjo Jaše Hedžeta (bas kitara, vokal) in nekdanjega bobnarja skupine, Edija Kavaliča, ki sta ploščo tudi posnela, lotil projekta, skozi katerega se odsevajo njegovi pogledi in zaznavanje družbe, človeške eksistence, ljubezni in notranjih bojev.

Jeseni 2013 sta se Maksu in Jaši pridružila še Aleksander Družina (kitara) in Gregor Brajkovič (bobni, vokal), ter se kot nova skupina podali na skupno glasbeno pot. Ker se radi poigravajo s skrajnostmi alternative in popularne kulture, so žanrskost svojega ustvarjanja poimenovali kar alternativni pop, ki se ga lahko primerja s post-rockom in grungem velikih odrov.

♪♫
Live in Hope– tukaj – po izboru Muzikobale najboljši singel 2014 / prenesi (5 MB .mp3)
Crazy Maybe – tukaj / prenesi (6 MB .mp3)
A World On Drugs – tukaj / prenesi (6 MB .mp3)
The Way They Say – livetukaj
Again – livetukaj
Premierno v živo na RTV Slovenija z akustično Live in Hope: tukaj

Več o NoAir:
Facebook / BandCampSoundCloud / YouTube

Vir: NoAir