Skupina Vruja praznuje 15. obletnico

0
556
(foto: Arhiv Vrija)
Od izvira do danes – Koncert ob 15. obletnici zasedbe in 30. letnici glasbenega ustvarjanja Marina Kranjaca.

Tako kot Vruja v narečju pomeni izvir, studenec, tako tudi glasba skupine črpa iz bogatega studenca kulturne dediščine Istre. Zasedba je začela delovati leta 2001 na pobudo ustanoviteljev Marina Kranjca in žal že pokojnega Luciana Kleve, ki sta se odločila, da se njuna zasedba, tako kot območje Istre, ne bo veliko  prav dosti zmenila za kulturne in etnografske razlike, temveč bo Istro predstavlja kot celostno pokrajino. Istra se namreč, tako kot voda iz studenca, nenehno združuje, meša in prežema skozi ljudsko glasbo, narečja in vsakdanje življenje.

Vruja 2
Vruja (foto: arhiv skupine)

Zasedba Vruja bo 15. obletnico obeležila na odru dvorane Sv. Frančiška Ašiškega v Kopru, kjer pa bo 30. letnico glasbenega ustvarjanja praznoval tudi njen ustanovitelj, Istran, z globoko ljubeznijo do istrske ljudske glasbe in poznavanjem avtohtonega izročila, Marino Kranjac. Gotovo eden pionirjev preporoda slovenske ljudske glasbe in njene popularizacije in je med najbolj znanimi in priznanimi glasbeniki s področja ljudske glasbe pri nas.

Koncert bo v četrtek 14. 2016, ob 20. uri v dvorani Sv. Frančiška Ašiškega v Kopru. Vstopnice za koncert prodaja Turistično informacijski center Koper v Pretorski palači Koper. Cena v predprodaji je 10 €. Sicer pa se bodo vstopnice prodajale tudi na vhodu na prizorišče koncerta.

Vir: Agencija Easy