Rudi Bučar z videospotom “izolske himne”

Rudi Bučar ima nov videospot za skladbo Izola, ki je sedaj tudi uradna himna Nogometnega Kluba Izola. Skladba bo tudi izdana na četrti Rudijevi avtorski plošči “Konǝc”, ki bo izšla v začetku meseca marca.

Skladba Izola je nastala na prošnjo izolskega nogometnega kluba, ki je potreboval svojo himno in »seveda sem privolil, saj ima klub za nas Izolane zelo velik zgodovinski in sociološki pomen. Poleg tega skladba neposredno opeva tudi Izolo samo,« pove Rudi.

Izola je, kot je zanj značilno, saj se že leta trudi ohranjati istrsko kulturno dediščino in jo hkrati približati mlajšim generacijam, napisana v bilingvističnem dialektu. Poleg besedila, ki je vezano na opevanje Izole in njenega nogometnega kluba, skladbo odlikuje lahkoten ritem, iz katerega veje mediteransko vzdušje. Tega je nadgradil z zapeljivimi kitarskimi vložki in spremljavo harmonike, kar skladbo nekoliko ponese celo v žanr šansona. Za vizualno upodobitev skladbe je poskrbel režiser Peter Kleva. Videospot skuša prikazati občutke pripadnosti, enotnosti in sodelovanja ter sožitja tako mladih kot nekoliko starejših in obenem poslušalcem ter gledalcem ponuja izbor čudovitih s soncem obsijanih kadrov slovenske obale.

  • Besedilo, glasba in aranžma skladbe Izola: Rudi Bučar
  • Režija videospota: Peter Kleva
  • Promocijske fotografije: Bojan Stepančič

Vir: Povezeto po Celinka.si

Matjaž Derin
je neprepirjliv glasbeni frik, upokojeni glasbenik, muzik meneđer, pošten ekonomist, organizator in obiskovalec koncertov ter dober poznavalec obalne glasbene scene... pa velik zaščitnik obalnih bendov. Predvsem pa podpornik avtorske glasbe ter "hejter" cover bendov.

Latest articles

142,0k Followers
Follow

Related articles