Rudi Bučar z novim singlom Greva naprej

0
820

Rudi Bučar, ki  s svojim glasbenim ustvarjanjem že dobro desetletje ohranja in plemeniti istrsko kulturno dediščino, v letošnjo pomlad, tik pred koncertom v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma, vstopa z novo skladbo »Greva naprej«.

Rudi, ki se v svojem glasbenem ustvarjanju mnogokrat dotika istrske dediščine, tudi tokrat ni pozabil na svoje folk korenine. Vedno znova mu uspe ustvariti glasbo, ki jo z glasbenimi kolegi oblikuje tako, da jo začuti mlado in malce starejše občinstvo. Skladba Greva naprej pravzaprav pooseblja njegov značaj. Rudi je namreč nepoboljšljiv optimist in skorajda ni vikenda, ko ne bi s svojo pozitivno naravnanostjo nastopal na različnih prizoriščih tako pri nas kot na tujem.

V aprilu ga čaka eden največjih izzivov v njegovi karieri. V soboto 16. aprila bo namreč nastopil v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani. Na ekskluzivnem koncertu  se bo predstavil z za to priložnost okrepljeno zasedbo ISTRABEND XL. Poleg nepogrešljivih glasbenih prijateljev, harmonikarja Janeza Dovča, tubista Gorana Krmaca in glasbenega producenta Gabra Radojevića, se mu bodo na odru pridružili še Robert Pikl, Anže Langus Petrović, Boštjan Grabnar, Mitja Bobič, Jure Rozman, Lea Sirk in Frčafele, zbor istrskih mladih pup, s katerimi je leta 2014 osvojil prvo nagrado festivala Melodije morja in sonca.

Rudi CD - front

Zasedba Rudi Bučar in Istrabend:

  • Rudi Bučar – glasova, akustična kitara
  • Janez Dovč – harmonika, ksilofon
  • Goran Krmac – tuba
  • Robert Pikl – kitare
  • Jure Rozman – bobni

Snemano in miksano v studiu Parametrik, Prešnica. Glasbeni producent Gaber Radojevič. Mastering – Sterling Sound, New York City. Glasbena zadruga Celinka.

Vir: Agencija Easy