Prihaja JEFF 2014

0
415

jeff 2014

Festival JEFF se v vrtove Pokrajinskega muzeja Koper vrača tudi letošnje poletje. Klub študentov občine Koper in Zavod JEFF sta pripravila zanimivo in raznoliko 12. edicijo, ki nadaljuje tradicijo kakovostnih glasbenih večerov z bogato dodatno programsko ponudbo. Festival se bo v odvijal 2., 9., in 16. julija ter 6., 13. in 20. avgusta. Vrata prizorišča bodo ob sredah odprta od 20.30.

Festival JEFF že 12 let spremlja istrske poletne večere in se utrjuje kot referenčni festival jazz, etno, funky in povezanih zvrsti na področju regije. To potrjuje tudi zvesta festivalska publika, ki organizatorje vedno znova pozitivno preseneča z množičnim odzivom. Tudi lansko leto se nam je zgodilo, da je nekaj obiskovalcev ostalo pred vrati polno zasedenega prizorišča. Festival JEFF ohranja svojo programsko rdečo nit, hkrati pa uvaja nekaj programskih novosti. Letos smo poudarek namenili heterogenosti, raznolikosti in ustvarjalnosti. Heterogenost je za festival pomembna, saj skušamo v prostor prinesti zelo različne glasbene vsebine, ki nazorno orišejo kompleksnost in raznolikost glasbene ustvarjalnosti.

 Glasbeni program Festivala JEFF 2014:

 2. julij 2014

 • ALBA & LEO
 • »Die Wiener Ziehharmoniker«

9. julij 2014

 • DUO BORUT MORI IN IGMAR JENNER
 • NOTE NOIRE 4ET

 16. julij 2014

 • ROK ZALOKAR TRIO
 • F.M. 4TET

 6. avgust 2014

 • BAS IN GLAS
 • FREE JAM

 13. avgust 2014

 • KAYKAY SOLO
 • LITOŠT

 20. avgust 2014

 • CVETO KOBAL IN DAMJAN STANIŠIČ
 • NECA FALK: OD DALEČ

Festival nadaljuje tudi z bogatim spremljevalnim programom. Istrski kulinarični kotiček bo publiki omogočil spoznavanje z dobrotami različnih ponudnikov, ki delujejo na področju Mestne občine Koper in širše. Letos se bodo predstavili Gostilna Labirint, Hiša De Rin, Garnata Bistro in Bistro Piknik. Značilnost vseh je trajnostni odnos do svojih strank, ponudbe in dela. Kotiček bo namenjen promociji njihovega dela in pokušini dobrot, ki jih redno ponujajo svojim strankam. Festival JEFF že 11 let beleži odličen obisk znatnega števila zvestih obiskovalcev. Festivalsko prizorišče v svoji sugestivnosti ponuja odlično kuliso za promocijo umetnosti in kreativnega dela. Ravno zato smo z lanskim letom ta prostor namenili delu mladih likovnih ustvarjalk in ustvarjalcev. Letos bosta svoja dela predstavila julija Evgen Čopi Gorišek in avgust Vasja ”Vasko” Vidmar. Obiskovalci bodo razstavljena dela lahko tudi kupili in s tem podprli delo ustvarjalcev.

Glasbene melodije Festivala JEFF lepo dopolnjujeta prijeten ambient in okusna hrana. V sklopu spremljevalnega programa festivala bomo zato ob torkih ponovno organizirali kuharske delavnice. Izkušena tima Bistroja Piknik in Gostinstva Labirint nam bodo v štirih delavnicah predstavili različne ideje, kako si v kratkem času pripraviti zdrav in hranilen obrok. Delavnice bodo za udeležence brezplačna, vendar se je zaradi omejenega števila mest na delavnice potrebno predhodno prijaviti. Delavnice se bodo pričenjale ob 19.00:

8. 7. – »Slastni smoothiji«

15. 7. – »1001 moka«

5. 8. – »Fantazijske solate«

12. 8. – »Pisani njoki«

Tudi letos smo k sodelovanju povabili uspešna podjetja, ki podpirajo lokalno okolje predvsem pa verjamejo v kakovostne projekte kot je Festival JEFF. Z nami so tradicionalno sponzorji: Banka Koper, Luka Koper in Inspira komunikacije. KD Agraria Koper, ki združuje pridelovalce svežega sadja in zelenjave iz treh obalnih občin, je pokrovitelj Istrskega kulinaričnega kotička. Navkljub krizi na avtomobilskem trgu, nas letos na novo podpira Autocommerce Koper. Zahvale gredo vsem, ki so nam omogočili speljati bogat program, poleg omenjenih še Vinska klet Rodica in Kulturno izobraževalno društvo PiNA.

Festival JEFF ostaja dostopen zelo široki publiki, zato tudi cene vstopnin ostajajo na dosegljivi ravni. Cena za posamezni večer je za člane KŠOK 1 €, za dijake in študente 3 € in za ostale 6 €. Cene festivalskega abonmaja pa so za člane KŠOK 4 €, dijake in študente 12 € in ostale 24 €. Prodajna mesta abonmajev so KŠOK, festivalska blagajna ob sredah in Pokrajinski muzej Koper.

Festival nastaja s podporo Pokrajinskega muzeja Koper, Mestne občine Koper in Ministrstva za kulturo.

Vir: PR Jeff