Prihaja Explosion of Rock 2016

0
390

Tudi na tokratnem Explosion of rock vas bodo presenetile najmlajše obalne skupine z avtorskim programom!   THE ABLUESMENT, NINA, INFAMOUS LOVE, 8 ENERGY

Namen enodnevnega festivala je predstaviti in z novimi izkušnjami nagraditi obetavne lokalne mladinske rock skupine in s tem vzpodbuditi njihov razvoj in kakovostno rast. Mladi glasbeniki s sodelovanjem na festivalu dobijo edinstveno priložnost nastopiti na “velikem odru”, mnogi med njimi prvič. Dragocena izkušnja, ki gotovo pomeni nov zagon njihovi ustvarjalnosti.

Večer mlade glasbene kreativnosti je v treh letih postal prepoznaven dogodek na obalni kulturni sceni, saj ga je vsako leto obiskalo več ljudi. V zadnjih dveh letih je festival privabil že preko 1500 obiskovalcev vseh generacij, kar za nas pomeni tako pohvalo kot dolžnost, da z začeto zgodbo nadaljujemo.

V treh letih so se na velikem odru festivala Explosion of rock predstavili StillOut, Shock Rocket, Wicked, Sixtynine, Nevermind, Teenagers, Wrong Generation, Sniz, Free The Mouse, Marty Favento in Q2O. V lanskem letu se je organizatorjem pridružila lokalna TV postaja TV Koper – Capodistria, ki je celoten dogodek tudi posnela.

Explosion of rock je dokaz, da se da z dobro voljo in nadebudnimi glasbeniki pripraviti kakovosten dogodek, ki privabi tako mlade kot starejše ljubitelje kitarskih ritmov in nove avtorske glasbe. Želimo vztrajati pri podpori mladih, ki v svoje delo vložijo ogromno časa, truda in energije in so aktivni tudi v drugih zvrsteh glasbe, vse od klasike do jazza, kljub temu da organizacija tovrstnih prireditev ni ravno mačji kašelj. A s skupnimi močmi bo festival postal tradicionalna obalna prireditev v slovo poletju.

Vir: Explosion of Rock