Prihaja 11. MareziJazz, mednarodni festival big bandov

0
437

»V Marezigah je vsega v obilju: odličnih posameznikov, big bandov in občinstva, ki te ponese.« (Uroš Perič)

Pod okriljem Marežganskega mladinskega društva (MAD) in Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti (JSKD) bodo Marezige 3. in 4. julija ponovno preplavile big bandovske melodije. Na 11. mednarodnem festivalu MareziJazz, največjem in edinem tovrstnem srečanju big bandov pri nas in daleč naokoli, se bo predstavilo 12 glasbenih zasedb, med njimi tudi gostje iz Italije. Željni novega znanja pa se bodo že 5. leto zapored lahko udeležili dvodnevnega jazz seminarja Zgrabi zvok.

Prireditev, ki s svojo edinstvenostjo in privlačnostjo uživa poseben ugled med ljubitelji in profesionalnimi izvajalci orkestralnega jazza, tako že dolga leta izpolnjuje svoj prvotni namen: širjenje tovrstne glasbene kulture pri nas. Organizatorju prireditve je v kratki zgodovini uspelo močno preseči svoje prvotne želje in lani na prizorišče privabiti kar 300 nastopajočih glasbenikov, več kot 1000 obiskovalcev iz vse Slovenije in tujine, prav toliko pa je bilo tudi gledalcev koncertnega dogajanja preko svetovnega spleta.

Big'O'Band (CZ) (Foto Katerina Kljun)
Big’O’Band (CZ) (Foto Katerina Kljun)

Na pobudo organizatorja se zadnja leta kot pogoj za sodelovanje na festivalu postavlja predstavitev avtorske glasbe in aranžmajev, saj želijo s festivalom pripomoči k motivaciji po lastni kreativnosti in prispevati k bogatejši glasbeni slovenski knjižnici.

Petek, 3. julij, z začetkom ob 19.30:

Big Band Cerknica – BBC, Big Band Vrhnika, Big Tartini Band (Trst, IT), Big Band Slovenske vojske, Roveri Big Band (Bologna, IT). After: Divje Jezero

Sobota, 4. julij, z začetkom ob 19.30:

Big Band Zagorje, Big Band Hrošči, Gone with the Swing (Gorica, IT), Big Band Grosuplje, Jazz Punt Big Band. After: Chill Out – Trip Hop

Obisk dveh big bandovsko obarvanih večerov je brezplačen.

Festival si lahko ogledate tudi preko neposrednega prenosa v živo na www.marezijazz.si.

V okviru  festivala pa bo že 5. leto zapored potekal jazz seminar ZGRABI ZVOK, ki je namenjen tako ljubiteljskim kot tudi profesionalnim glasbenikom, ki želijo izpopolniti svoje znanje na področju jazza in improvizacije. Seminar bodo vodili vrhunski in mednarodno priznani mentorji. Zainteresirani se lahko po nižji ceni prijavijo do vključno petka, 26. junija.

Dodatne informacije: Katerina Kljun, odnosi z javnostmi: 051 645 111 / [email protected]

Medijski pokrovitelji: TV Koper Capodistria in Radio Capris

Naslovna fotografija: Matevž Kocjan

Vir: MareziJazz