Insula Open Air 2015

0
439
Težko pričakovana prireditev Kluba izolskih študentov in dijakov (KIŠD) Insula Open Air se bo odvijala 3.7. na več lokacijah v Izoli, z zaključkom v letnem kinu Arrigoni, kjer bodo nastopale nekatere lokalne skupine, z glavno atrakcijo, popularno srbsko funky rock skupino S.A.R.S.

Cilj prireditve je omogočiti mladini, da se nemoteno združuje, deli mnenja, se spiritualno izpopolnjuje, hkrati pa ponuditi športno udejstvovanje. Namen predvidenih aktivnosti in posredno celotnega dogodka je oživitev subkulturnega dogajanja v Izoli in njeni širši okolici ter približanje realnosti onkraj računalniških ekranov. Želimo poudariti pomembnost kulture in umetnosti v družbi, ki stremi k materialnim dobrinam in ponuditi vsem, ki se z umetnostjo že ukvarjajo, pa nimajo priložnosti delovat na svojih področji, možnost predstaviti svoj način mišljenja. Hkrati želimo mlade aktivirati na področju organiziranja prireditev, vzpostaviti zavest te populacije, da je vpeta v širšo skupnost, ki terja angažiranost.

Prireditev je razdeljena na štiri posamične dogodke:

  • turnir v malem nogometu; ki se odvijal na zunanjem igrišču veslaškega kluba Argo, v soboto 28.6. s pričetkom ob 14:00. Poleg tekmovalnega dela bo poskrbljeno tudi za hrano, pijačo in glasbo;
  • celodnevno rolkarsko dogajanje:
    • rolkarsko tekmovanje “Game of Skate’’, ki se bo odvijalo od 14:00 ure naprej na rolkarskem poligonu, v bližini mestnega stadiona,
    • po 17. uri se bo rolkarska akravana preselila na ploščad pred letni kino Arrigoni, kjer bo na sporedu zvrst rolkarskega tekmovanja “pokaži kaj zmoreš’’ ali po domače “best trick contest”
  • na istem prostoru bo organizirano tudi seansa v grafitiranju (street art), kjer se bodo lahko umetniki prosto izražali od 15:00 dalje.
  • festival zaključil z rock koncertom v Arrigoniju z znano srbsko skupino S.A.R.S., lokalnimi predskupinami; Fetus, Perfect Strangers, ter novoustanovljeno skupino Couch & transistor in uradnim afterpartyem, kjer bo za dobro vzdušje poskrbel član obalnega DJ kolektiva ElektrofolpMillerTheKiller.

Vstopnina za koncert znaša: V predprodaji 10€, na dan prireditve 13€. Turnir v futsalu, rolkarsko tekmovanje, ter grafitiranje so brezplačni. Predprodaja vstopnic poteka v KIŠD-ju, KŠOK-u, KŠOP-u ter izolskem Hangarju.

Vljudno vabljeni!

Vir: KIŠD