Predstavitev knjige Piranski Bitlesi, koncert in 45. obletnica skupine Spomin

0
809
Spoštovani ljubitelji rocka, popa, Pirana in vsega lepega, 28. septembra 2019 ob 19. uri ste vljudno vabljeni v Monfort (skladišče soli pri portoroški bencinski črpalki), kjer boste doživeli nekaj čudovitega, nepredvidljivega in nepozabnega.

Predstavljena bo namreč dolgo pričakovana knjiga Piranski bitlesi, ki govori o rojstvu in puberteti bit, rock in pop glasbe v piranskem prostoru. O tistih, ki so pred več kot pol stoletja šopali Beatle, Rollinge, z razmišljanjem in obnašanjem spravljali ob živce starejšo generacijo, si upali nositi dolge lase, čelentanke, minice (najlepša moda v zgodovini) in podobno.

Skupina Spomin decembra 1974. Z leve Edi Nadišič, Bojan Stariha, Dušan Pegam, Stane Bakan, Gianni Collori.

Pogovarjali se bomo z avtorjem knjige, Slobodanom Simičem Simetom, obsedencem s Piranom, Istro, tradicionalnimi plovili, fotografijo in kdo ve, s čim še, ki je hkrati tudi nepopravljiv rocker. Na večeru ne bomo le spoznali najzgodnejših piranskih rock’n’roll skupin, nekaterim bomo ponovno prisluhnili v živo: Lado Leskovar, Le Catene, Prizma, Milan Petrovič, Perpetum mobile … To bo fantastičen večer! Knjiga bo imela samo ta večer posebno, basovsko ceno!

 

In potem?

Potem se nam bo pridružila legendarna piranska rock skupina Spomin in ob svoji 45. letnici nastanka uprizorila pravi, jubilejni rock koncert, ki bo trajal pozno v noč. Kaj vse bo ta večer še prinesel, ne ve niti Sova, a kdor ga izpusti, se mora zavedati, da se je hudo postaral.

Oblečete se lahko kakor hočete, a če imate kakšno »štraco« iz obdobja sedemdesetih ali osemdesetih, bo večer še bolj barvit. Vstopnine NI, tečnežem pa je vstop strogo prepovedan!

Organizatorja dogodka: Mediteranum Piran, Društvo Sinkopa.

Vir: Mediteranum