Potnik z novim singlom “Tuje roke”

0
559
Potnik je obalna skupina, ki jo sestavljajo Luka Furlan, Žiga Dodič, Erik FIlipčič in Manuel KocjančičFantje ustvarjajo avtorsko glasbo v slovenskem jeziku, ki ima po njihovih besedah “vgrajen filter za plehkost”Besedila se nanašajo na odnose med ljudmi, ena kritizirajo površinskost, z drugimi obravnavajo avtentičnost posameznikovega pogleda na svet in kritizirajo normiranje posameznika v družbene norme. Glasba temelji na klasični rockovski zasedbi in modernih glasbenih elementih.

Od samega začetka njihovo ustvarjanje temelji na avtorski glasbi. Da skupino odlikuje kreativnost, dokazuje tudi to, da se je v dobrem letu in pol nabralo za več kot en album glasbe. Album so nato res snemali skozi vse leto 2019, vendar je razlog za to brezkompromisnost in apetit po odličnosti. Pri snemanju so sodelovali z dolgoletnim producentom in klaviaturistom skupine Hamo&Tribute2Love, Denisom Horvatom. V začetku leta 2020 se nam tako obeta prvi album skupine POTNIK, ki ga bodo izdali pri založbi Dallas Records.

“Tuje roke” je drugi single z albuma, ki ga bo skupina Potnik izdala v začetku naslednjega leta. Za video podobo drugega singla je poskrbel Warehouse Collective – videospot je režiral Martin Horvat, za produkcijo in edit pa je poskrbel Darej Šömen.

Na vprašanje “Kdo je Potnik?” odgovarjajo: “Potnik je opazovalec na vlaku ali avtobusu, ki ne gleda v telefon, vendar opazuje ljudi, njihove medsebojne odnose, čuti njihovo bolečino in veselje. Potnik je prijazen neznanec, ki se pojavi v trenutku, ko ga potrebujete in vam ponudi pogovor ter razumevanje. On vas sliši in razume, posodi ramo ali pa se poveseli z vami. Za trenutek postane vaš najboljši prijatelj.”

Skupina Potnik

“Potnik v pesmi “Tuje roke” spozna, da so bile prioritete v njegovem življenju postavljene na napačnih idealih. Ugotavlja, da je svoje vrednote gradil na mnenju ljudi, ki se zanj ne zmenijo zares, saj so v svojih očeh pomembni le sami sebi. V procesu spoznavanja samega sebe ugotovi, da je z željo po pripadanju prizadel ogromno ljudi, ki so bili drugačni. Včasih so se mu zdeli nesposobni, da so si za izobčenost krivi sami. Zdaj, ko je na njihovi strani in ima dovolj moči pa uvidi, da so to zares pogumni ljudje – pogumni so, ker so iskreni do sebe in ostalih,” pravi o novem singlu pevec Luka Furlan.

Besedilo in glasba: Luka Furlan, Aranžma: Luka Furlan, Žiga Dodič, Erik Filipčič, Manuel Kocjančič, Denis Horvat, Producent: Denis Horvat

Vir: Dallas Records