Objavljeno februar 20th, 2019 | Matjaž Derin

0

Potnik

(Rock/Alternative)


Kraj: Koper. Leta delovanja: 2016 – Danes

Potnik je skupina, ki jo sestavljajo Luka Furlan, Žiga Dodič, Erik FIlipčič in Manuel Kocjančič. Ukvarjajo se z ustvarjanjem avtorske glasbe v slovenskem jeziku. Glasba temelji na klasični rockovski zasedbi in modernih glasbenih elementih.

Bend je nastal leta 2016, ko so se preostalim članom benda Perfect Strangers Žigi Dodič in Manuelu Kocjančiču pridružila vokalist Luka Furlan in basist Erik Filipčič, ki je zamenjal basista Nika Ražmana. Od samega začetka je njihovo ustavrjanje telemljilo na fokusiranju na avtorski material in prve pesmi so hitro začele nastajati. Po dobrem letu in pol ustvarjanja lastnega materiala se je pesmi nabralo za dober album, zato se je v začetku leta 2019 pričelo snemanje prvega albuma. Pri snemanju sodelujejo z dolgoletnim producentom in klaviaturistom skupine Hamo and Tribute to Love Denisom Horvatom.

Člani:

  • Luka Furlan – vokal, kitara
  • Žiga Dodič – kitara
  • Manuel Kocjančič – bobni
  • Erik Filipčič  – bas

Bivši člani:

  • Nik Ražman – bas (2016-2017)

PRV1 (album, Dallas Records, 2020)


Objavil-a

je neprepirjliv glasbeni frik, upokojeni glasbenik, muzik meneđer, pošten ekonomist, organizator in obiskovalec koncertov ter dober poznavalec obalne glasbene scene... pa velik zaščitnik obalnih bendov. Predvsem pa podpornik avtorske glasbe ter "hejter" cover bendov.Komentiranje je izključeneno.

Nazaj na vrh ↑

Send this to a friend