Piranski Glasbeni Oder – cikel jesenskih koncertov v Gledališču Tartini Piran

0
588
S ciklom jesenskih koncertov v Gledališču Tartini Piran Avditorij Portorož-Portorose  ponuja nov programski sklop pod skupnim naslovom Piranski glasbeni oder.

Poleg koncertov, ki jih bo Avditorij Portorož kontinuirano ponujal na jesen, zimo in pomlad v Gledališču Tartini, poleti pa na prvomajskem trgu, bodo v sklopu Piranskega glasbenega odra uprizorjene gledališke in stand-up predstave profesionalnih in ljubiteljskih gledališč, na ogled umetniški, dokumentarni, biografski  idr. filmi, … Z žanrsko raznolikimi vsebinami  želimo še bolj oživiti kulturni utrip mesta Piran, v katerem je Gledališče Tartini Piran eden od  osrednjih prostorov druženja in srečevanja čim širšega kroga obiskovalcev iz naše občine in širše regije. 

Piranski glasbeni oder – jesen zajema tri koncerte:
Zmelkoow
Zmelkoow

21.10. ob 20.00 Zmelkoow akustično. Čeprav jih večina poslušalstva pozna z glasnih študentskih žurk, pa se občasno prelevijo v zelo ubrane in milozvočne akustične izvajalce. Na Tokrat se bodo predstavili skozi avtobiografsko opereto »SPOVEDNICA – vroča in žgečkljiva«. S pomočjo humornih vložkov pa tudi z nekaj poplesavanja bodo razgalili svoje poglede na svet in vesolje, bizarne travme in fobije članov benda ter ozadja, ki so botrovala nastanku besedil.

20.11. ob 19.00: Marko Hatlak in FUNtango ter Bernarda Fink (mezzosopran) in Marcos Fink (basbariton). Na večeru argentinske glasbe ob 100. obletnici rojstva Astorja Piazzole bodo nastopili še  pianist Marko Črnčec, violinist Benjamin Ziervogel ter na kontrabasu Luka Herman Gaiser. Koncertni repertoar obsega vokalne (avtorske) skladbe prepletene s kompleksnimi instrumentalnimi skladbami A. Piazzolle.

9.12. ob 20.00: duo Silence s premierno predstavitvijo novega albuma na Obali, ki sicer izide 4. novembra.

Vstopnice za vse prireditve Avditorija Portorož-Portorose  lahko obiskovalci  odslej kupijo tudi v Piranu in sicer v Mediadomu Pyrhani  v času uradnih ur muzeja.  Blagajna v Gledališču Tartini Piran je odprta uro pred pričetkom prireditev.

Da bi za pogostejši obisk kulturnih prireditev v mestu Piran nagovorili tudi tiste, ki se tja pripeljejo z osebnim avtomobilom, smo s parkirno hišo Amfora na Fornačah dogovorili brezplačno parkiranje. Brezplačni parkirni listek bo možno prevzeti na dan dogodka s predložitvijo vstopnice na blagajni gledališča Tartini.

Vljudno vabljeni in na snidenje v Piranu.

vir: Avditorij Portorož