NOBEND – Mi se premikamo

0
1096
Nekatere pesmi se naredijo same. Pameten (ali pa dovolj len) avtor samo počaka, da najdejo prave misli, prave rime, pravi ritem, ustrezne harmonije in potem jim da ime, jih spravi v studio, jih posname, sproducira, zmiksa, zmasterizira in jih da na ogled. Kaj se bo zgodilo z njimi v prihodnje pa ne vedo niti pesmi niti avtor niti izvajalci, še glasbeni uredniki ne. Čeprav bi radi vedeli in bili del te nikoli povsem razkrite zgodbe o tem, zakaj enim pesmim uspe, drugim pa ne.

Pesem Mi se premikamo je najprej napisal Mef, potem jo je malo učvrstil Jani Kovačič, Primož Siter in Vlado Poredoš sta ji dala moško podobo, zmehčali pa so jo glasovi treh Kombinatk: Petre, Žanin in Leonore. Mef je igral kitaro in pel, basiral je Gorast, soliral Armando, bobne pa je odigral Alessandro. Vse skupaj je v svoj koncept snemanja z enim mikrofonom spravil Gaber, ki je tudi miksal, spravil vse tone v nekakšen red in zdaj se pesem lahko nastavi poslušalcem in mimoidočim. Vesela bo, če boste zapeli z njo.

NOBEND: Mi se premikamo (2.49)

Avtor glasbe in besedila: Drago Mislej
NOBEND so bili: Armando Šturman (kitara), Gorast Radojevič (bas), Drago Mislej Mef (kitara in vokal), Massimo Perosa (bobni), Primož Siter, Vlado Poredoš, Petra Vidrih, Žanin Čopi in Leonora Drgan (vokali).
Gaber Radojevič je vse posnel na odru Kulturnega doma Izola, februarja 2021 in
miksal ter produciral v studiu Parametrik,, marca 2021. Video je domislil, posnel in zmontiral Gorast Radojevič.

Vir: Drago Mislej Mef