“ne morem”, novi singel skupine Sons

0
757
Foto: Miha Peroša

Pesem „ne-morem“ posvečam vsem bivšim članom benda, ki se jih je tekom 13 let nabralo kar precej,…” pravi dolgoletni član in avtor skladbe Klemen Domjo, zraven pa dodaja: “Z bivšimi člani benda je kot v ljubezenskem razmerju: z nekaterimi si v dobrih odnosih, z drugimi pa so razlike prevelike. Ta skladba ponazarja trenutek, ko prekipi in enostavno ne gre več naprej“.

Za glasbo je poskrbel kitarist Klemen, pri besedilu mu je pomagal bobnar in vodja skupine Marko Žigon. Skladbo je na višjo pevsko raven dvignil pevec Gregor Ravnik v portoroškem studiu Panorama.

Skupina Sons v letošnjem letu obeležuje 13 let glasbene kariere. Tekom svojega delovanja so fantje posneli preko 36 avtorskih pesmi, sodelovali z mnogimi priznanimi glasbeniki in nastopili več kot 560-krat. Javnost so prvič opozorili nase na natečaju “Primorske Zvezde 2003”, kjer jih je s pomočjo lokalnega časnika opazil Jan Plestenjak. Sledil je prvi istoimenski album “Sons” (2005). Pojavljali so se na festivalih MMS, Slovenska Popevka (skupaj z Alenko Gotar), Pesem Poletja, itd,.. Na festivalih so prejeli tudi nekaj priznanj, pesmi kot so “Aspirin”, “Shiora”, Vse kar imam”, Mostovi” pa tudi še vedno najdejo mesto v etru radijskih postaj, ki še vrtijo slovensko glasbo. Po izidu drugega albuma “Barve” (2009), se po nekaj kadrovskih spremembah v pomlajeni in bolj zagnani zasedbi vračajo na sceno. Na vokalu je Gašperja Gustinčiča zamenjal Gregor Ravnik, na basu je Petra Terčiča zamenjal Erik Filipčič. Lansko poletje je skladba Rožmarin ponazorila povratek na sceno z novimi člani in prepoznavnim slogom. Naziv „Pesem in pol tedna“ na Radiu Koper ter visoka uvrstitev na lestvicah na številnih komercialnih radijskih postajah po Sloveniji priča o nepretrgani tradiciji ustvarjanja avtorske glasbe.

ne-morem: priročen izgovor za vse težave!

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here