Novice

Objavljeno junij 18th, 2018 | Matjaž Derin

0

Muzofilski praznik glasbe v četrtek 21.6.2018

Letos bomo končno dočakali Praznik glasbe tudi v občini Piran! Muzofilski praznik glasbe. Praznik muzike, njenih ustvarjalk_cev, njenih ljubiteljev_ic. Med njimi ste gotovo tudi vi! Pridružite se v četrtek, 21. junija, med 10. in 22. uro na kateri izmed 20 izbranih lokacij v Piranu, na Bernardinu, v Portorožu, v Luciji in na Seči.
Praznik glasbe se je prvič zgodil leta 1982 v Franciji, do danes pa se je njegovo obeleževanje razširilo na praznovanja v več kot 100 državah in 400 mestih po celem svetu. Gre za enodnevni glasbeni dogodek, na katerem se na zunanjih prizoriščih v mestih in njihovih okolicah predstavijo tako ljubiteljski kot poklicni glasbeniki različnih žanrov. Že od svoje prve edicije leta Praznik glasbe izpostavlja pomen raznolikost glasbene kulture za ohranitev in razvoj lokalnega, regionalnega in svetovnega kulturnega bogastva in tradicij.

Združenje Muzofil se je letos namenilo tovrstni praznik pripraviti tudi na območju Občine Piran v partnerstvu s Slovenskim glasbeno-informacijskim centrom – SIGIC, ki bo praznik pripravil v Ljubljani ter obenem prevzel povezovalno vlogo organizatorjev lokalnih Praznikov glasbe tudi v Mariboru in Murski Soboti.
S tem dejanjem, organizacijo in izvedbo Praznika glasbe, Združenje Muzofil postavlja Piran, Bernardin, Portorož, Lucijo in Sečo na svetovni zemljevid krajev, ki obeležujejo pomen glasbe in se pridružujejo tej mednarodni iniciativi.

Glasbena prizorišča dogodka MUZOFILSKI PRAZNIK GLASBE se raztezajo od piranske Punte pa vse do Forma vive. Njihova raznolikost bo dogajanju še dodala barvitost in omogočila vzpostavitev raznovrstnih zvočnih krajin. Prizorišča smo zato poimenovali kar ZVOČNA POLJA, saj je ravno zvok tisti, ki jih bo določal. Natančna lokacijska opredelitev posameznih prizorišč je na voljo na tem zemljevidu.

 

Predvideni program je razviden iz spodnje slike, ki prikazuje razpored glasbenega dogajanja glede na posamezno prizorišče. Ker si pridržujemo pravico do zmešnjave v programu, pa bomo morebitne spremembe objavljali na muzofilski spletni strani.

Brez podpore pokroviteljev, donaterjev in podpornikov, gotovo ne bi uspeli pripraviti tako bogatega in raznolikega programa. Osrednji pokrovitelji dogodka so Luka Koper – Sklad Živeti s pristaniščem, Občina Piran in Caffe Teater. K možnosti izvedbe dogodka je bistveno pripomogla lokalna skupnost, ki je v obliki raznolike materialne in storitvene podpore izkazala zaupanje v naš dogodek in tako tudi strinjanje z idejo o vseprisotnosti in mogočnosti glasbenega udejstvovanja. Ključni so tudi vse prostovoljke in prostovoljci, ki bodo na dogodku skrbeli za red in varnost vseh udeležencev.

HVALA VAM!
NAJ VAM DOLGO GODE!

Vir: Muzofil – Združenje za muzično zavest

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,


Objavil-a

je neprepirjliv glasbeni frik, upokojeni glasbenik, muzik meneđer, pošten ekonomist, organizator in obiskovalec koncertov ter dober poznavalec obalne glasbene scene... pa velik zaščitnik obalnih bendov. Predvsem pa podpornik avtorske glasbe ter "hejter" cover bendov.Komentiranje je izključeneno.

Nazaj na vrh ↑

Send this to a friend