Muzikobala praznuje dve leti delovanja

0
374
20. maja sta minili natanko dve leti odkar je na spletu zaživel glasbeni portal Muzikobala, portal obalne glasbene scene, ki ga oblikujejo glasbeniki in glasbeni navdušenci, ponuja pa aktualne novice, recenzije albumov in koncertov, predstavitve glasbenih skupin, napovednik dogodkov in nenazadnje zdaj že bogat arhiv glasbenih skupin, ki so delovale na območju slovenske obale.

V dveh letih delovanja spletnega portala Muzikobala je ustvarjalcem spletne glasbene knjiž(n)ice uspelo na enem mestu zbrati več kot 200 glasbenih skupin, ki so ali pa še ustvarjajo na slovenski obali. Kar ni zanemarljivo je, da so poleg samih opisov skupin na portalu dostopni tudi foto, audio in video materiali, marsikateri od njih se najdejo le na tem mestu. Muzikobala ima tudi svoj Youtube kanal, na katerem so zbrani arhivski posnetki in videospoti obalnih glasbenih ustvarjalcev.

Do danes je portalu uspelo povezati različne sfere glasbenega dogajanja na Obali, ključna vloga pa ostaja podpora in medsebojno povezovanje lokalnih glasbenikov in drugih akterjev, povezanih z glasbo. Kljub temu, da ekipa, ki ustvarja portal Muzikobala, svoje delo opravlja prostovoljno, je v dveh letih dokazala, da plačilo ni pogoj za dobro delo. Primer take dobre prakse je denimo spremljanje doganja v povezi s koprskim MKC-jem ter polnjenje arhiva.

Ob praznovanju drugega rojstnega dne bo Muzikobala končno tudi formalizirala svoje delovanje z ustanovitvijo Zavoda Muzikobala, ki bo v prihodnje svoje delo lahko opravljal še bolje in z večjo vnemo.