MeduzaleM v živo

0
571
MeduzaleM-Live2018 (foto: Aleš Rosa)
MeduzaleM-Live2018 (foto: Aleš Rosa)

MeduzaleM – Seacock Seance Live at Student Ankaran 2018

Istrsko-kraška zasedba MeduzaleM se to poletje oglaša z izdajo live albuma Seacock Seance, ki je nastal ob lanskoletnem nastopu na Študentu v Ankaranu. Prav tam bodo fantje v nekoliko spremenjeni zasedbi (basist Matjaž Karlovčec se trenutno posveča svojemu samostojnemu projektu Bregove Dere) tudi uradno izdali, in sicer v soboto 17. avgusta ‘ druženju Večer iz zaklonišča, ko bodo zvečer zbranemu občinstvu predstavili tudi svoj novi zvok.

Nastanka albuma se fantje spominjajo na svoj način: »Lanskega avgusta smo se zbrali na najbolj alternativni plaži v Istri – pAnkaranskem Študentu. roKKo, Matko in Kocina nismo ubrali skupnega tona skoraj dve leti do takrat, a smo vseeno rekli ”Ajde, gremo. Starega nič več ne znamo, bomo pa jammali!” In se je zgodilo. Kemija. Brez okvira, brez planov, brez omejitev, brez vaj. Vsa energija placa, plaže, ljudi iz zaklonišča, frišnega zraka, oddaljenosti, bližine, polente in brodeta, je bila neizpodbitna, nenadjebljiva. Še dobro, da je bil tam Alen –FEKO – Fekonja, da je ujel vse skupaj na trak!”

Zvokovni posnetek in obdelava: Alen Fekonja, Naslovnica: Dragan Vukmanović – del rastave “Metamorfoze”, Grafična podoba: Miloš Mihajlović.