Marty Favento

0
1156

(Instrumental guitar rock/progressive/hard rock)


Kraj: Koper. Leta delovanja: 2014 – danes

[mp3-jplayer width=”100%” tracks=”Dimension Traveller@Marty_Favento-Dimension_Traveler.mp3, Runnig Scared@Marty_Favento-Running_Scared.mp3″]

Marty Favento je obalni kitarski virtuoz. Projekt Marty Favento je instrumentalen kitarski projekt, s katerim izraža lastne glasbene ideje preko kitare.  Povod tega projekta je glasbena samostojnost in ekspresija njegove norosti. Marty Favento se je takoj po razpadu obalne glam metal zasedbe Shock  Rocket lotil svojega solo projekta o katerem je razmišljal in pisal glasbo že nekaj let pred tem.  Projektu se je pridružil bivši Shock Rocket bobnar Marco Parlante ter Denis Scher na basu. Poleti 2014 se je ekipa zaprla v studio in začela snemati Marty-jev prvenec. Zelo pomemben faktor tega koncepta je tudi  izraz Martyjeve glasbene persone in individualnosti katero bo tudi predstavljal in igral v ZDA.
Po začasni vrnitvi v Slovenijo se je porodila ideja da bi se naredilo nekaj koncertov  zato je Marty izbral novo svežo ekipo in sicer Erika Filipčiča na basu in Nika Smajlagiča na ritem kitari.

[tabgroup][tab title=”Zasedba”]

  • Marty Favento (solo kitara)
  • Marco Parlante – (bobni)
  • Nick Smajlagič – (ritem kitara)
  • Erik Filipčič – (bas, 2015)
  • Denis Scher (bass, 2014)

[/tab][tab title=”Diskografija”]

Marty Favento – 8542 (2015)

[/tab][tab title=”Fotografije”]

[/tab][tab title=”Video”]

[/tab][tab title=”Drugo”]

[/tab][/tabgroup]