MareziJazz 2022 – 17. festival big bandov

0
340

Na letošnjem MareziJazz odru se bo v dveh dneh zvrstilo kar 8 zasedb. Precej je slovenskih, ki se na naš festival vrača po nekaj letih premora, smo pa počaščeni, da se nam pridružujeta dve tuji zasedbi, ki bosta na MJ nastopili prvič.

V petek (8.7.) bodo nastopili:
Big Band Vrhnika, ki je, pod taktirko Branka Mraka za nas letos pripravil nekoliko bluesovski program z vokalistko in pianistko Ljudmilo Frelih.
Big Band Cerknica, ki je za nas letos pripravil nekoliko bolj funk obarvane ritme
Big Band Radlje, ki je združil moči s kitaristom Mihaelom Hrustljem in bodo na MJ premierno izvedli njegove avtorske skladbe v bigbandovskih aranžmajih
Big Band Pula, ki bodo na našem odru prvič, obetamo pa si bigbandovske klasike
V soboto (9.7.) bodo nastopili:
Bend-it! Orchestra, domača zasedba iz Marezig, tokart pod taktirko Denisa Beganoviča
Big Band Grosuplje, ki ga je ustanovil Braco Doblekar in nastopa s pomembnimi slovenskimi jazz vokali
LeKo Big Band z jazz akademije v Gradcu, ki je svoje ime dobil po ukrajinski bobnarki Leni Kovalchuk
Big Band Krško, ki bo na letošnjem festivalu izvajal avtorsko glasbo in aranžmaje mlade saksofonistke in skladateljice Klare Lavriša.
Poleg big bandov bo v petek nastopila še predskupina – Zgrabi Zvok Zasedba – nadebudni glasbeniki, ki se ta teden udeležujejo naše jazz poletne šole Zgrabi Zvok se bodo predstavili z repertoarjem, ki ga bodo pripravili tekom tega tedna.
Oba večera se koncerti pričnej ob 20. uri.
Pri festivalu se trudimo povezovati in sodelovati z lokalnimi pridelovalci. Tudi letos bo na prizorišču tržnica lokalnih ponudnikov, tokrat v razširjeni različici – prisotnih bo več ponudnikov z raznolikimi izdelki.
Na naši spletni straniIG profilu, FB strani in dogodku si lahko preberete nekaj več o nastopajočih.
MareziJazz je od vedno bil brezplačen, smo pa zadnji dve leti morali preverjati izpolnjevanje PCT pogojev in omejevati število poslušalcev. Z velikim navdušenjem sporočamo, da je letos ponovno popolnoma prost vstop.
vir: Marezijazz