Leader of pack

(Metal)

Kraj: Šmarje, Gažon, Puče. Leta delovanja: 2005 – 2008

Leader of Pack je bila metal zasedba iz koprskega zaledja (Šmarje, Gažon, Puče), ki je ustvarjala avtorsko glasbo. Leta 2005 se je skupina srednješolcev in osnovnošolca odločila preigravati glasbo, ki jim je bila všeč in z njo javnosti predstaviti svoj pogled na svet. Leader of Pack so sprva delovali v postavi: Deni Mermolja (vokali), Alessio Marchesich (kitara), Toni Glavina (bas) in Mike Mermolja (bobni). V želji po obogatitvi zvoka še z eno kitaro se jim leta 2006 kot drugi kitarist pridruži Andrej Rot, ki pa skupino tudi kmalu zapusti. Po odhodu Andreja, se četverica odloči nadaljevati svojo pot kot prvotna štiričlanska zasedba. V času svojega delovanja so se javnosti predstavili na številnih klubskih koncertih po slovenski obali in Ljubljani ter na »open air« festivalih (Obalni rock festival in Halietum Open Air 2008). Zvrst skupine se je spreminjala in žanrsko nihala od skladbe do skladbe. Svoj avtorski repertoar je bil prepojen z najrazličnejšimi glasbenimi elementi (predvsem metalskega žanra  – heavy metal, death metal, black metal, thrash metal, grindcore itd.), ki so bili odraz najrazličnejših slogov številnih imen svetovne metal scene. V koprskem MKC-ju je bil leta 2006 nastop skupine zabeležen v obliki zvočnega zapisa, ki so ga Leader of Pack uporabili kot koncertno demo zgoščenko imenovano A Full Moon Spectrum. Svojo glasbeno pot zaključijo leta 2008. Razlog za razhod so bili različni glasbeni interesi in drugačni glasbeni okusi posameznih članov.

Glede na to, da je skupina delovala le nekaj let na glasbeni sceni, slednji še vedno držijo status najmlajše delujoče ekstremne metal zasedbe s področja slovenske obale (starost tedanjih članov je bila 13 – 17 let).

Avtor: Jan Cotič

[tabgroup][tab title=”Zasedba”]

Člani:

  • Deni Mermolja (vokal)
  • Alessio Marchesich (kitara)
  • Mike Mermolja (bobni)
  • Toni Glavina (bas)

Bivši člani:

  • Andrej Rot (kitara)

[/tab][tab title=”Diskografija”]

A full moon spectrum (demo, 2006)

Leader of pack - Full moon spectrum (demo)

 

 

 

 

 

 

 

[/tab][tab title=”Fotografije”]

[/tab][tab title=”Video”]

V pripravi!

[/tab][tab title=”Drugo”]

[/tab][/tabgroup]

Matjaž Derin
je neprepirjliv glasbeni frik, upokojeni glasbenik, muzik meneđer, pošten ekonomist, organizator in obiskovalec koncertov ter dober poznavalec obalne glasbene scene... pa velik zaščitnik obalnih bendov. Predvsem pa podpornik avtorske glasbe ter "hejter" cover bendov.

Latest articles

101,1k Followers
Follow
Previous articleThe Offenders
Next articleBakan Rock Gang – recenzija

Related articles