Ženska Kompanija Fritule (Klapa)

KONTAKT:
GSM: 041/275-223 / Sabina
GSM: 040/422-997 / Jasmina
Email: [email protected]
Internet Stran

Glasbeni vodja:Mario Petvar
Ustanovljeno: marec 2012

Ženska Kompanija Fritule je ženska klapa iz Dekanov pri Kopru, ki se po glasbenem izrazoslovju izraža na “a cappella” način, to pomeni petje brez instrumentalne spremljave. Kompanija pomeni druščina, torej druščina žensk, ki jih združuje veselje do petja dalmatinskih, istrskih in slovenskih pesmi – v Dalmaciji bolj poznana kot Klapa. Beseda “Fritule” pomeni ocvrto sladko testo ( nekateri mu rečejo tudi fritulice ), ki so ga povečini kot slaščice delale žene v naših istrskih vaseh.

Kako je prišlo do ustanovitve klape; po dolgoletnem druženju in petju dalmatinskih pesmi člani klape Vela Luka in Ošjak, tu bi rade izpostavile naše prijatelje Ivana, Tončija, Bricota in Jakova iz Korčule (Vela Luka), je dvema članicama Jasmini in Sabini, prišla ideja da bi se tudi pri nas ustanovila ženska klapa. “Klapo” sestavlja 9 punc, starih od 18 do 53 let. Sodelujemo s priznanim primorskim glasbenikom, to je gospod Mario Petvar. Velika zahvala za vso pomoč in angažiranost okrog delovanja klape gre predvsem eni osebi, ki pa ne želi biti omenjena. S svojo angažiranostjo in trudom jih spodbuja in motivira na njihovi poti.

Toliko kot kratka predstavitev klape Fritule …..moto, ki so ga punce prenesle iz Korčule k nam je ” MUĆI I KANTAJ “, pa seveda dober tek ob uživanju domačih fritul. ;)).

Gabriel Ogrinhttp:/www.studiojork.com
je zrasel z glasbo, ob glasbi, morda tudi v glasbi, pri štirinajstih je začel "šravfat" gumbe v studiu JORK, kjer še danes preživlja večino časa in producira oziroma ustvarja glasbo za Slovenske in tuje izvajalce. Redko kdaj se znajde v okoliščini, kateri ne diši po glasbi.

Latest articles

101,1k Followers
Follow
Previous articleDruštvo Portoroški Zbor
Next articleMePZ Brnistra

Related articles