Kevin Koradin in Anika Horvat z roko v roki

0
66
Kevin Koradin in Anika Horvat (foto: Rok Dolničar)

Kevin Koradin, avtor in frontman skupine Tide in pevka Anika Horvat sta sklenila, da bosta sodelovala z roko v roki.  Z roko v roki je ljubezenska pesem, ki jo je Kevin napisal v Amsterdamu že nekaj let nazaj. »Skladba je sedela v mojem arhivu neizdanih pesmi in dobil sem idejo, da bi za njo posnela vokal skupaj s prijateljico Aniko Horvat«, je zaupal avtor in pevec, ki je pesem skupaj z Aniko posnel kar v Amsterdamu, kjer je pesem pred leti tudi nastala. »Snemanje je potekalo hitro brez zatikanj, saj sva se dobro ujela vokalno in kreativno«, sta povedala glasbena prijatelja, ki se poznata še iz najstniških let, ko sta oba začenjala glasbeno kariero.

Z roko v roki je klasična pop rock pesem, melodična in čustvena a hkrati tudi pozitivna. Kevin Koradin, avtor pesmi je še povedal:« Čeprav je večina romantičnih pesmi rahlo otožnih, Z roko v roki nima poudarka na žalostnih tonih. Pesem kvečjemu vsebuje samo malo hrepenenja, kot se za ljubezensko pesem tudi spodobi. Verjamem, da je to pesem, ki lahko nekomu polepša dan in upam, da bo prinesla ljudem pozitivne misli in trenutke, tako za dobro jutro kot tudi za lahko noč«.

Kevin Koradin in Anika Horvat (foto: Rok Dolničar)
Kevin Koradin in Anika Horvat (foto: Rok Dolničar)

Besedilo pesmi je iz Kevinovega angleškega teksta prepesnil Tone Kregar iz skupine MI2, ki pravi: »Gre za nov rezultat starega sodelovanja s skupino Tide, za katero sem že napisal nekaj tekstov. Tudi tokrat sem izhajal iz Kevinove tekstualne osnove v angleščini, se pravi, da sem zadržal njegov amsterdamski motiv in mu dodal še žensko stran, kot nalašč za Aniko.« Koradin, ki ima že leta uspešno skupino Tide, pa po 10 letih, mnogih koncertih doma in v tujini ter štirih albumih s Tid‎e, gre tokrat še stopničko naprej. »Zame je prišel trenutek, ko sem začutil, da moram početi tudi druge stvari v glasbi. Začel sem še en nov glasbeni projekt/band, ki bo kmalu ugledal luč sveta, saj snemamo svež avtorski material in se bom žanrsko vrnil k malo bolj udarni glasbi. Delal bom ponovno tudi pesmi za druge glasbene izvajalce, kot sem to že počel pred leti.«

Vir: Agencija Eskluzivno