JEFF 2013: Umirjeni tretji večer Jeff-a – Pintar Zullian Kugler Trio, Igor Matkovič “Sonic Motion”

0
433
Jeff 24.7.2013 (foto: Janja Babelič, KŠOK)

Jeff 24.7.2013 (foto: Janja Babelič, KŠOK)Če je Jeff prejšnji teden na vrt Pokrajinskega muzeja v Kopru s Severo Gjurin in skupino Mascara privabil toliko obiskovalcev, da je marsikdo ostal zunaj na Kidričevi ulici, pa je tokratni sredin večer potekal v bolj umirjenem vzdušju. Skupini Pintar Zulliani Kugler Trio ter Igor Matković ˝Sonic Motion˝ sta namreč k obisku festivala pritegnili nekaj jazz sladokuscev in tiste abonmajske obiskovalce Jeff-a.

Organizatorji so si kljub popoldanski sopari in posledičnem vztrajnem napovedovanju dežja na oder upali pripeljati klavir, za tipke katerega se je v prvem delu večera usedel Gorazd Pintar. Trio (poleg Pintarja še Andrea Zullian na kontrabasu in Enos Kugler za bobni) je predstavil svoje avtorske skladbe s prvenca My dear friend. V drugem delu večera se je predstavila še ena jazzovska zasedba, ki je klavirju, kontrabasu in bobnom dodala trobento Igorja Matkovića, ki ima ob Robertu Jukiču, Marku Črnčecu in gostu Vladimirju Kostadinoviču v zasedbi tudi vlogo komponista.

Jeff 24.7.2013 (foto: Janja Babelič, KŠOK)Med koncertoma so organizatorji zavrteli video, ki ga je izdelala skupina prostovoljcev v okviru projekta EVS (European Volunteer Service). Prostovoljci, ki so za en mesec prišli v Koper iz Nemčije, Španije, Italije, Nizozemske, Estonije in Madžarske, so namreč pripravili kolaž intervjujev z naključnimi obiskovalci festivala.

Tokrat zadnjič je glasbeni program spremljala razstava slik Noemi Zonta, v istrskem kulinaričnem kotičku pa so obiskovalci pokušali dobrote Gostinstva Labirint. Tudi vreme je zopet prizaneslo organizatorjem, saj so dežne kaplje začele padati, ko so muzejski vrt zapuščali še zadnji gostje festivala. Ta se bo na prizorišče ponovno vrnil 7. avgusta, ko bosta na sporedu Nina Romić in Boštjan Narat s spremljevalnima skupinama.

Jeff 24.7.2013 (foto: Janja Babelič, KŠOK) Jeff 24.7.2013 (foto: Janja Babelič, KŠOK) Jeff 24.7.2013 (foto: Janja Babelič, KŠOK)

Celotno fotogalerijo večera si lahko ogledate tukaj

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here