Jakob Kobal

(Indie Rock)


Kraj: Koper, Idrija. Leta delovanja: 2016 – Danes

Jakobova glasba lebdi med umirjenimi in sproščeni zvoki, ki nam dajo občutek brezskrbnega poletnega večera, pa vse do središča odprtega oceana, razburkanih valov, kjer prevladujejo kaotični, mistični ritmi in melodije. Vse pa je povezano in prepleteno, na trenutke melanholično, dopolnjuje se kakor dan in noč. Besedila temeljijo predvsem na njegovih mislih ter doživetjih in vanje vključuje občutke ki so pristni in večni.
Nase je opozoril že z 22 leti z izjemnim singlom “Cloudless Skies”, ki mu je hitro tlakoval pot do priznanih showcase festivalov, kot so MENT Ljubljana, Eurosonic Noorderslag Groningen, na nizozemskem in Indirekt, bil pa je tudi ena najbolj predvajanih skladb na Valu 202 leta 2016. Istega leta se je uvrstil na glasbeno lestvico EBBC (European Border Breakers Chart), ki predstavlja najobetavnejše mlade glasbenike širom Evrope. Letos je izdal tudi svoj prvi album “Cloudless”, ki ga s svežo zasedbo letos predstavlja na vseh gostoljubnih koncertnih prizoriščih.

[tabgroup][tab title=”Zasedba”]

Člani zasedbe:

  • Jakob Kobal (vokal, kitara)
  • Jaša Hedžet – Jajo (bas)
  • Nace Kogej (saksofon, klavir, tolkala)
  • David Nik Lipovac (bobni)

Bivši člani:

  • Aljaž Hrastar (bas, 2016-2018)
  • Primož Podobnik (bobni, 2016-2018)

[/tab][tab title=”Diskografija”]

Cloudless (album, 2019)

[/tab][tab title=”Fotografije”]

[/tab][tab title=”Video”]

[/tab][tab title=”Drugo”]

[/tab][/tabgroup]

Matjaž Derin
je neprepirjliv glasbeni frik, upokojeni glasbenik, muzik meneđer, pošten ekonomist, organizator in obiskovalec koncertov ter dober poznavalec obalne glasbene scene... pa velik zaščitnik obalnih bendov. Predvsem pa podpornik avtorske glasbe ter "hejter" cover bendov.

Latest articles

101,1k Followers
Follow

Related articles