In\Visible Cities 2016, mednarodni festival urbane multimedije: razpis za evropske umetnice/-ke

0
345

Po lanski premierni izvedbi prvega festivala urbane multimedije v Italiji, ki je junija 2015 odstrl ne/vidne prostore Gorice, Trsta, Nove Gorice in Mirna ter jih prežel s spomini in refleksijo o 1. svetovni vojni, je že v pripravi nova edicija. V okviru festivala In\VisibleCities, namenjenega raziskovanju odnosov med vidnimi in nevidnimi urbanimi prostori s pomočjo digitalne umetnosti, multimedije in interaktivnosti, je izšel razpis za rezidenčne in nerezidenčne evropske umetnice in umetnike.

Trije tedni delavnic, multimedijskih instalacij, performansov in seminarjev bodo zaznamovali drugo edicijo mednarodnega festivala, ki bo v organizaciji Associazione 47|04 iz Gorice ter v partnerstvu s Pokrajino Gorica, društvi Lucide (Gorica), Hommelette (Trst) in PiNA (Koper) ter Združenjem Zona (Poreč), v Gorici potekal od 6. do 29. maja 2016.

Letošnji festival bo ponujal refleksijo na temo Po katastrofi: mesto, spremembe, spomini. Posamezne/-i ustvarjalke/-ci, umetniške skupine, kolektivi, produkcijski studii in drugi zainteresirani se najkasneje do 29. februarja 2016 lahko prijavite na:

Razpis za rezidenčne umetnice/-ke: KLIK

Razpis za nerezidenčne umetnice/-keKLIK

Konec marca bo objavljen tudi razpis za prostovoljke in prostovoljce, ki bodo po opravljenem treningu festival soustvarjali/-e v obliki pomoči pri organizaciji in upravljanju posameznih dogodkov.

Festival sofinancirajo Avtonomna pokrajina Furlanija Julijska-Krajina, Občina Gorica, Gospodarska zbornica Gorica, s podporo Acegas-Aps-Amga.

Instalacija Xantippe. Foto: Rebeka Bernetič
Instalacija Xantippe. Foto: Rebeka Bernetič

O FESTIVALU IN\VISIBLECITIES:

Ideja za tovrstni festival izhaja iz živahnosti in kompozicijsko zanimivih mest, ki so v procesu neprestanega spreminjanja svojih prostorov, ki tvorijo bogat vizualni, zvočni in tipen mozaik. Prebivalci mest v njih živijo ter ustvarjajo odnose in konflikte, tako med in v odnosu do urbanih prostorov. Nove tehnologije ponujajo pester nabor pristopov, ki omogočajo raziskovanje (ne)vidnih elementov mesta, njegove zgodovine, številnih zgodb različnih skupnosti ter socialne in ekonomske odnose med njegovimi prebivalci. Namen festivala je tako evropske umetnike spodbuditi k reinterpretaciji in transformaciji mest ter raziskati možnosti, ki jih ponujajo splet, multimedija in interaktivne tehnologije za promocijo in razvoj urbanih prostorov.

Na lanski festivalski ediciji so se izmed slovenskih ustvarjalk in ustvarjalcev mednarodnemu občinstvu predstavili Andrej Koruza in jesusonecstasy z intermedijskim mozaikom Drobilec realnosti, Izland in jesusonecstasy z interaktivno zvočno instalacijo Soundlighter, Eva Sajovic z avdio-vizualno instalacijo Age of plenty ter Marko Batista in Boštjan Čadež z intermedijskim performansom Časovni diagrami.

IN\VISIBLECITIES 2015: FOTO GALERIJA / PROMO VIDEO

VEČ O IN\VISIBLECITIES 2015: KLIK

DODATNE INFORMACIJE: Katerina Kljun ([email protected] in 051 645 111)

www.invisiblecitie  s.eu / Facebook / Twitter / YouTube

Vir: PiNA