Inde Drugje pripravlja delavnico zahodnoafriških ritmov

Klub Inde Drugje (KID) vas vabi na kulturno glasbeno delavnico, kjer bomo spoznali osnovne in naprednejše zahodnoafriške ritme, preko začetne in nadaljevalne tolkalske delavnice. Igrali bomo na tradicionalno tolkalo djembe, delavnico pa bo spremljala sekcija bas bobnov, ki so srce vsakega afriškega ritma. Med odmorom bomo udeleženci delavnice okusili afriško jed in se z mentorjem pogovarjali o zahodnoafriški kulturi ter tradiciji družin Djeli in njihovi vlogi prenašanja tradicij iz roda v rod.

Delavnice bo vodil glasbenik Djeli iz Burkine Faso, Ladji Dao, ki živi in dela v Torinu.

Začetna delavnica je namenjena vsem (nad 16. letom starosti), ki se želite na novo spoznati z afriškimi ritmi in pa tistim, ki želite igrati na bas bobne (doum doum). V kolikor nimate svojega bobna, vam ga priskrbimo mi. Nadaljevalna delavnica je namenjena tistim, ki ste že bobnali in bi želeli znanje obogatiti, nadgraditi ali osvežiti.

Program delavnic in prispevek:

13.00 – 15.00: začetna skupina (2h)> 30 eur

15.00 – 16.00: odmor z afriško malico in kulturno intervencijo

16.00 – 19.30 (s pavzo): nadaljevalna skupina (3h)> 40 eur

paket obeh delavnic (5h) > 60 eur

Zaradi rezervacije bobna in omejenega števila udeležencev, so prijave obvezne, preko spletnega obrazca, najkasneje do 2.12.2018. Delavnica bo potekala v italijanskem jeziku z možnostjo prevoda v slovenski jezik.

Lokacija: Hiša kulture, Sv. Anton

Info: 031-296-042 (Tanja) ali [email protected]

Prisrčno vabljeni na skupno popotovanje v afriško kulturo in ritmično energičnost!

Klub urbanega razvoja in alternative – Inde drugje

Samo Turkhttp://www.toxine.si
- glasbenik, učitelj kitare, fan fizičnih nosilcev zvoka, petina skupine Toxine in ustrezen del številnih drugih sestavov. Zadnje čase tudi "novinar".

Latest articles

119,2k Followers
Follow

Related articles