Hex

0
986

(Crossover / Elektro / Drum’n’bass / Punk)


Kraj: Izola, Ljubljana. Leta delovanja: 2010 – danes

[mp3-jplayer width=”100%” tracks=”[email protected], Party Destruction@Hex-Party_Destruction.mp3, [email protected]″]

Hex je domača cross-over elektro punk skupina, ki jo sestavljajo producent in DJ Davor Lonzarič (Dahow), scream vokalist Max Power, rap vokalist Omar Ismail (Mc Omis) in kitarist Seba Vrbnjak. Skupina črpa svoj navdih tako iz starejših punk, rap in metal bendov (Rage Against The Machine, Sex Pistols, Public Enemy itd.), kot iz sodobnih elektronskih glasbenih zvrsti – drum’n’bassa, dubstepa in elektra. Skupina je nastala leta 2010, ko se je predstavila s prvim singlom Adrenaline.

Biografija:

Skupina Hex je za prvi single Adrenaline posnela videospot, ki je požel veliko pozornosti tako doma kot v tujini, predvajal pa se je tudi na lokalnem MTV Adrii. Dve leti kasneje so izdali svoj prvenec Elektromonster, ki zajema 9 skladb. Album je sinonim za vse večji vpliv medijev in kontrolo, ki preži na nas že na vsakem koraku. Žanrsko se razprostira vse od drum’n’bassa in breakbeata pa do dubstepa, rapa in punka. Ideja je jasna: od sebe oddati eksplozijo energije, ki bo zasukala množice za 360 stopinj. Na albumu sta poleg avtorskih skladb tudi dve sodelovanji. Za skladbo Neverending Void je svojo podlago oddal Proteus Noir, obalni elektro-industrialec, ki je v tujini prejel že več nagrad in zložil remikse za imena, kot so Nine Inch Nails in Marilyn Manson. Trenutno ustvarja pod imenom Ele7en. Za Last Goodbye pa je orkestralne elemente pripravil newyorški producent Ackute. Album lahko še vedno brezplačno poberete na uradni spletni strani www.hexband.com. Hex so v tem času nase opozorili z nekaj nastopi, še posebej na Slovenskem tednu glasbe, in čeprav skupine takrat niso izbrali ogledniki tujih partnerskih festivalov, so si priborili nastop v vlogi predskupine Skindred na otvoritvi letošnjega Festivala Lent. Največji uspeh so poželi z nedavnim nastopom na glavnem odru Warrior’s Dance Festivala v Beogradu. Skupaj s Hex so nastopali tudi The Prodigy, Skrillex, Caspa, Zane Love in Lollobrigida.
Fighters For The Sun je njihov zadnji EP, ki so ga izdali na švedski založbi Dansant. Ta vključuje dve avtorski skladbi in eno v sodelovanju z vse bolj popularnim obalnim DJ-em CLZ-jem (Chinx-om). Za istoimensko skladbo so posneli tudi nov videospot, ki si ga lahko ogledate na YouTubu, predvaja pa se tudi na RTV Slovenija in tujih TV

[tabgroup][tab title=”Zasedba”]

  • Davor Lonzarič (producent in DJ)
  • Omar Ismail (rap vokal)
  • Etienne Chelleri (scream vokal)
  • Seba Vrbnjak (kitara)

[/tab][tab title=”Diskografija”]

Adrenaline (Single, 2010)

Hex Adrenaline

Party Destruction (EP, 2010)

Hex_Party_Destruction_cover

 Elektromonster (Album, 2012)

Hex Elektromonster

Fighters For The Sun (EP, 2013)

Hex fighters for the sun

[/tab][tab title=”Video”]

Hex – Adrenaline (Uradni videospot)

Hex – Fighters for the sun (Uradni videospot)

Hex – Warrior’s Dance Festival (Beograd, Live)

[/tab][tab title=”Fotografije”]

[/tab][tab title=”Drugo”]

Elektromonster (Album Download)

[/tab][/tabgroup]