Hex z novim spotom Silent scream

0
426
Hex - Silent Scream

Obalna skupina Hex tokrat v sodelovanju z obalnim producentom The Glitch predstavlja nov video za skladbo Silent Scream.

Domača electro-drum’n’bass-dubstep zasedba, ki je opozorila nase že na številnih nastopih doma in v tujini, se tokrat predstavlja z novo skladbo Silent Scream. Ta je nastala v sodelovaju z vse bolj priznanim obalnim producentom The Glitch. Izdaja bo opremljena z remiksi, ki bodo prav tako plod domačih izvajalcev.

Hex - Silent ScreamSilent Scream ali Tihi krik je nekoliko počasnejša skladba, ki ritmično sodi v dubstep, a je vokalno zmes različnih žanrov. Za klavirski del je poskrbel Anže Igličar (The Glitch), obalni producent, ki smo ga v zadnjih letih slišali pod imeni Ele7en in Proteus Noir. Svoj vrhunec je lani dosegel s skladbo “More I Love You” na kateri je odpela svetovno priznana pevka Amanda Wilson. Ostalo je delo skupine Hex, ki je bila v letu 2013 izbrana za enega izmed Best Balkan Acts (najboljših balkanskih skupin) s strani Exit Festivala – vključno s Kiril Džajkovskim, Dubiozo Kolektiv in ostalimi. Z obilico nastopi doma in v tujini je svojo turnejo slavnostno zaključila kot predskupina legendarnega Manu Chao. Skladba govori o tistih, ki globoko v sebi čutijo jezo in razočaranje nad trenutnim socialnim in moralnim dogajanjem. Kljub vsej nepravičnosti in lažem verjamemo, da je lahko prihodnost boljša, če se postavimo zase in ne predamo apatiji. Videospot za novo skladbo je režiral pevec skupine Hex, Omar Ismail.

Hex in The Glitch bodo 22. marca premierno nastopili skupaj z Elvis Jackson, ekipo Elektrofolp in Freedom Fighters na 20. obletnici Kluba izolskih študentov v Planetu Tuš v Kopru.