Eskobars

(Rock/Pop-Porn)


Kraj: Portorož. Leta delovanja: 2008 – danes

Eskobars so obalni ambasadorji rock n’ rolla. Zasedbo Eskobars od leta 2008 sestavljajo pevec in kitarist Jure Lesar, bobnar Bogdan Sojič in basist Rok Druscovich, pred kratkim pa se jim je pridružil še znani obalni kitariski virtuoz Teo Collori. Širšo slovensko javnost so nase opozorili že v letu 2009, ko so postali zmagovalci natečaja ItakDžafest in nastopili na odru s svetovno znano zasedbo The Killers, kot predskupina pa so nastopili na obeh koncertih Plavega Orkestra v ljubljanski Hali Tivoli, nastopili pa so tudi na Mars festivalu leta 2010, kjer so si delili oder z enim od večjih, svetovno znanih alternativnih bandov Skunk Anansie, hrvaškimi Urban&4 ter slovenskimi Dan D. Eskobars so v letu 2010 izdali svoj prvi album, poimenovan enostavno ‘Eskobars’ na katerem je 10 avtorskih skladb v slovenskem jeziku, med njimi tudi že znane skladbe ‘Girls from Klagenfurt’, ‘Cosmo Blues’, ‘Sobotne noči’ in druge. Eskobars so na svojo stran nemudoma pridobili javnost, glasbene kritike ter priznane slovenske glasbene ustvarjalce in poustvarjalce med drugim Dejana Radičevića, ki je poskrbel za produkcijo njihovega prvenca ter Neisho, ki je spisala godalne aranžmaje za nekatere od skladb na prvencu. Zanimiva žanrska zmes, nagajiva in izvirna besedila ter karizma, ki jo premorejo člani zasedbe, je na slovenski glasbeni sceni dokaj edinstvena. Jure je že od samega začetka delal predvsem na lastnih idejah in z izjemnim talentom ustvaril kar nekaj lastnih avtorskih skladb. Sprva so bila vsa besedila napisana v angleškem jeziku, kasneje pa jih je predelal v slovenščino ter ob tem ohranil vso igrivost, ki pritiče njihovi edinstveni glasbeni ustvarjalnosti. Njihov odrski nastop je poln energije ter mladostniškega zagona in navdiha, kar daje upanje, da Eskobars ne bodo zgolj zvezda enodnevnica ampak bodo postali stalnica slovenske glasbene scene.

Eskobars v tem trenutku ne počivajo, saj že pripravljajo material za nov studijski album, ki bo izšel konec leta 2012. Prav tako kot na prvencu bo na novem albumu kopica novih, svežih, alternative-indie-blues-rock skladb v slovenskem jeziku, vse pa bodo avtorsko delo gonilne sile zasedbe Eskobars, Jureta Lesarja, in ostalih članov te mlade primorske zasedbe. Eskobars so nedvomno ena od mladih slovenskih glasbenih zasedb, ki obeta mnogo.

[tabgroup][tab title=”Zasedba”]

  • Jure Lesar (vokal, kitara)
  • Bogdan Sojič (bobni)
  • Rok Druškovič (bas)
  • Teo Collori (kitara)

[/tab][tab title=”Diskografija”]

Ni Dovolj (Dallas, 2014)

Eskobars - Ni -Dovolj (2014)

Eskobars (Dallas, 2010)

Ekskobars 2010

[/tab][tab title=”Video”]

Ni dovolj (uradni videospot)

Vidim ti v očeh (uradni videospot)

 

Morski ples (v živo @ Kino Šiška)

Hodim naprej (ne gledam nazaj) – Session

Ni dovolj (koncertna verzija)

[/tab][tab title=”Fotografije”]

[/tab][tab title=”Drugo”]

[/tab][/tabgroup]

 

Matjaž Derin
je neprepirjliv glasbeni frik, upokojeni glasbenik, muzik meneđer, pošten ekonomist, organizator in obiskovalec koncertov ter dober poznavalec obalne glasbene scene... pa velik zaščitnik obalnih bendov. Predvsem pa podpornik avtorske glasbe ter "hejter" cover bendov.

Latest articles

142,0k Followers
Follow

Related articles