Diatonic Strings Duo

(Etno / Folk-Jazz / World)


Kraj: Koper. Leta delovanja: 2006 – danes

Diatonic Strings Duo je glasbeni projekt, ki predstavlja skupek raznolikih skladb različnih zvrsti in melodij, od etna do jazza, folka in glasb sveta. Na njem se lahko zasliši od istrske lestvice do bretonskih plesov. Tako album Ragbag kot oba glasbenika z različnimi ozadji zato razbija stereotipe, ki se skozi narodno-zabavno glasbo vežejo na diatonično harmoniko in raziskuje možnosti zvočnih kombinacij violine ter diatonične harmonike.

Diatonic strings duo je nastal leta 2006 kot glasbeno sodelovanje med harmonikašem Manuelom Šavronom in violinistom Rokom Klevo Ivančičem na prireditvah in nastopih, iz katerega se je z leti razvilo v svojevrsten projekt etno-jazz in world music glasbe. Kot duo sta nastopala na razna tekmovanja, kjer sta tudi dosegla rezultate: 1. Mesto na tekmovanju ˝Trio Pakai˝ v kategoriji Folk in 2. mesto na mednarodnem tekmovanju »PIF Castelfidardo 2014« v kategoriji World music za skupine.

[tabgroup][tab title=”Zasedba”]

  • Manuel Šavron (Diatonična harmonika)
  • Rok Kleva Ivančić (Violina)

[/tab][tab title=”Diskografija”]

Ragbag (album, 2015)

Diatonic Strings Duo Ragbag 2015

 

[/tab][tab title=”Fotografije”]

[/tab][tab title=”Video”]

[/tab][tab title=”Drugo”]

[/tab][/tabgroup]

Matjaž Derin
je neprepirjliv glasbeni frik, upokojeni glasbenik, muzik meneđer, pošten ekonomist, organizator in obiskovalec koncertov ter dober poznavalec obalne glasbene scene... pa velik zaščitnik obalnih bendov. Predvsem pa podpornik avtorske glasbe ter "hejter" cover bendov.

Latest articles

142,0k Followers
Follow

Related articles