Dej še’n litro praznujejo 15. obletnico z novo ploščo

0
477
20. septembra ob 20 uri bo v koprski Taverni skupina Dej še’n Litro praznovala 15 let aktivnega delovanja. Koncert bo namenjen tudi promociji nove (druge) plošče “Progressive balkan movement”.

dejsenlitro-15let

Dej Še’n Litro: glasba s poreklom, že 15 let

Poreklo skupine Dej Še’n Litro je nedvoumno: vsi člani in bivši člani izhajajo iz tradicije primorskih pihalnih orkestrov in godb, kjer so iz prve roke doživeli, kaj pomeni prinesti v živo zaigrano glasbo malemu človeku. 
V petnajstih letih obstoja se je v skupini zvrstilo okrog 50 glasbenikov, toda osnovni cilj je bil vendo enak: na igriv, zabaven, morda kakšenkrat prijetno vsiljiv način povedati, da je glasba univerzalno in neodvisno sredstvo za prinašanje sreče in zadovljstva poslušalcem, neglede na stil, žanr ali osebne preference.
Glasba skupine Dej Še’n Litro obsega ritme in melodije od Alp do Ohrida ter od Sinaja, preko Cube, do New Orleansa. Ravno ta raznolikost je skupini omogočila, da je v petnajstih letih obstoja nastopila na toliko različnih odrih: od festivala Lent v Mariboru do Ribiškega praznika v Izoli, od mednarodno priznanega Jazz festivala v mestu Gronau v Nemčiji, do svetega grala “trubaštva” v Guči v Srbiji.
Za kraj obeležitve petnajstega leta obstoja so se trenutni člani odločili za Koper, kjer se je celotna zgodba tudi začela, čeprav v okviru tamkajšnjega pihalnega orkestra. Svojo “fešto” bojo pripravili v soboto, 20. septembra v koprski Taverni, z začetkom ob 20 uri, kjer bojo predstavili kar nekaj novitet, ki so jih pripravili za svoj drugi CD Progressive Balkan Movement, ki bo ravnotako prvič na razpolago v času koncerta in po njem. Po koncertu bo sledilo nadaljevanje praznovanja obletnice skupine v Planetu Tuš v Kopru z nastopom skupine Balkan Boys, DJ-a Harisa Piltona in dua Ufoslavija.