Novice

Objavljeno marec 2nd, 2015 | Matjaž Derin

0

Danes izšel Rudijev “Konəc”

Danes, ponedeljek 2.3.2015 je pri založbi Celinka izšel dvojni album “Konəc”, ki je že četrti studijski izdelek Rudija Bučarja. Album vsebuje Rudijev glasbeni opus zadnjih nekaj let, na plošči so med drugim tudi skladbe Sen znala jes (zmagovalna skladba MMS 2014), Ti (zmagovalna skladba Slovenske popevke 2014), Istrski Maraton (himna) ter Izola (Uradna himna NK Izola). Na plošči je seveda tudi “Šaltinka”, s katero so se Rudi Bučar en Figoni predstavili na EMI 2015 pretekli vikend in dosegli drugo mesto.

Rudi Bučar - Konəc (2015)

Dvojni album Konǝc, kot se po istrsko reče niti, je izšel 2. marca pri založbi Celinka.si. Gre za skupek folk skladb Rudija Bučarja, med katerimi so mnoge v zadnjih letih že našle pot do občinstva tako v obliki singlov kot tudi v živih izvedbah na koncertnih odrih. Poleg avtorskih skladb bo na zgoščenki še nekaj priredb istrskih ljudskih napevov, medtem ko bo druga zgoščenka zajemala a capella skladbe v istem slogu, ki so v preteklem letu že izšle na albumu Kantajmo, katerega izvajalci so člani zasedbe Kvartet 7 Plus (prav tako Celinka.si).

Ploščo Konǝc lahko poslušate in kupite na spletni strani založbe Celinka.

Tags: , , , , , , , , , , , , ,


Objavil-a

je neprepirjliv glasbeni frik, upokojeni glasbenik, muzik meneđer, pošten ekonomist, organizator in obiskovalec koncertov ter dober poznavalec obalne glasbene scene... pa velik zaščitnik obalnih bendov. Predvsem pa podpornik avtorske glasbe ter "hejter" cover bendov.Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Nazaj na vrh ↑

Send this to a friend