Cowboys From Hell z novim videospotom napovedujejo prvi avtorski album

Obalni metalci Cowboys from Hell v jesen vstopajo z novim videospotom za prvi avtorski komad Leave Me Alone, ki hkrati napoveduje tudi istoimenski prvi avtorski album. 

Snemanje videospota je potekalo letos poleti v stanovanjskem kompleksu Rozzol Melara nad Trstom, nekaj kadrov je bilo posnetih pod olimpijskim bazenom v Kopru. Brutalistična arhitektura tržaškega “Alcatraza” še bolj poudari surovost komada. Pod video se podpisuje Andraža Gliha iz produkcijske hiše Videco. Poleg članov benda in puhalca zraka v spotu blesti Leticia Aškerc, poznavalka in ljubiteljica kač.

V osmih letih so prekaljeni obalni metalci s svojimi brezkompromisnimi, udarnimi in glasnimi koncerti ter motom “Noge na V pa čeu u tva” uspeli pridobiti naklonjenost pristašev trših ritmov ne samo širom Slovenije, temveč tudi na Hrvaškem, v Avstriji in Nemčiji.

Cowboys From Hell (foto: Dejan Jakac)

Pravijo, da so čas covida, ki je zelo zarezal v glasbeno sceno, izkoristili za snemanje avtorskih komadov, ki so brbotali v temačnih prekatih vseh članov že leta. Prvi avtorski album napoveduje komad Leave Me Alone. Avtor glasbe in besedila, kitarist Vasilij Šušanj, pravi, da si ga lahko razlagamo na več načinov: “Vsi mi se v določenih trenutkih življenja borimo proti temnim silam, svojim lastnim ali tistim, ki nam jih vsiljujejo od zunaj.” Poleg Vasilija Cowboys From Hell sestavljajo vokalist Igor Zonta, kitarist Miha Oman, basist Edi Udovič in bobnar Andrea Janko.

Po predstavitvi spota za prvi avtorski komad Leave Me Alone se vseh pet članov benda vrača v studio, kjer bodo pod taktirko Željka Mladenovića dokončali material za prvi avtorski album, katerega izid pričakujemo spomladi 2023.

VIDEO PRODUKCIJA (kamera in montaža): Andraž Gliha (Videco), AUDIO PRODUKCIJA: Željko Mladenović.

Vir: Cowboys From Hell

Matjaž Derin
je neprepirjliv glasbeni frik, upokojeni glasbenik, muzik meneđer, pošten ekonomist, organizator in obiskovalec koncertov ter dober poznavalec obalne glasbene scene... pa velik zaščitnik obalnih bendov. Predvsem pa podpornik avtorske glasbe ter "hejter" cover bendov.

Latest articles

174,2k Followers
Follow

Related articles