Bas in glas

( Rap’n’bass, lirični rap, kantavtorstvo / uglasbena poezija )


Kraj: Koper. Leta delovanja: 2007 – 2008, 2009 – danes

Dvojec »Bas in Glas – Nejc Sajovic in Jaša Hedžet« je relativno svež glasbeni projekt, ki si skozi delovanje prizadeva predvsem za iskrenost in spontanost. Bolj kot ne lirična besedila Nejca Sajovica s pomočjo raperske in gledališke govorice osvetljujejo oziroma se spopadajo s številnimi problematikami življenja, ki izhajajo iz rutiniziranih odnosov; mehka kritika in oster komentar se sprehajata vse od družinske celice do družbe v širšem smislu. Glasba Jaše Hedžeta  rutinskost samo še poudarja: z bas kitaro in efekti vsakič znova ustvari »začaran krog« glasbene podlage, v kateri se s pomočjo improvizacije in ekspresivne spremljave besedila bori za odcepitev od rutine, pa mu to ne uspeva. Na ta način sta Nejc Sajovic in Jaša Hedžet ujeta v rutinskost lastnega proizvoda, ki jima sčasoma nudi zadovoljstvo in soodvisnost. S tem si je dvojec priklical vzdevek »zrcalo sodobnega posameznika in družbe«.

Drago Mislej Mef je o dvojcu dejal: »Njuno uokvirjenje v rap bi bilo preozko, saj gre v njunem primeru za preplet glasbe, ki s pomočjo bas kitare nastaja v živo, in za pripovedi, ki so prej literarne kot raperske. Gre za svež in iskren dvojec, ki na vprašanje žanra odgovarja z besedami: bas in glas.«

[tabgroup][tab title=”Zasedba”]

Člani:

  • Jaša Hedžet Jajo (bas, efekti, elektronika)
  • Nejc Sajovic (glas)

[/tab][tab title=”Diskografija”]

Časovni (ustroj) (album, 2014)

Glas in Bas - Časovni Ustroj (2014)

 

 

 

 

 

 

 

 

Časovni (u)stroj (Single izdan na “VAL010 – Imamo dobro glasbo”)

Val 202 Val 010 imamo dobro glasbo

 

 

 

 

 

 

 

 

[/tab][tab title=”Fotografije”]

[/tab][tab title=”Video”]

[/tab][tab title=”Drugo”]

[/tab][/tabgroup]

Matjaž Derin
je neprepirjliv glasbeni frik, upokojeni glasbenik, muzik meneđer, pošten ekonomist, organizator in obiskovalec koncertov ter dober poznavalec obalne glasbene scene... pa velik zaščitnik obalnih bendov. Predvsem pa podpornik avtorske glasbe ter "hejter" cover bendov.

Latest articles

101,1k Followers
Follow
Previous articleOtroci
Next articleYa Hozna: The Music of Frank Zappa

Related articles