Aleksander Novak – Dotik stare Ljubljane

0
668

To soboto se je koprski kantavtor Aleksander Novak predstavil na festivalu Slovenske popevke in pozornost poslušalstva pritegnil s skladbo Dotik stare Ljubljane. V njej je opisal magičnost starega dela Ljubljane, ki s svojo edinstveno energijo že vrsto let navdihuje tako ulične umetnike kot vse druge obiskovalce. Tudi sam je skladbo našel prav tam, na ulici. Na ulicah Stare Ljubljane, ki so se ga tako dotaknile, da se je rodil Dotik stare Ljubljane. Kajti utrip Stare Ljubljane, v očeh mnogih prikupne prav zaradi majhnosti in raznolikosti, od nekdaj povezuje ljudi na povsem samosvoj način ter izpisuje zgodbe mnogih življenj. Tudi ustvarjalcev.

Dotik stare Ljubljane ima v luči glasbene tradicije Slovenske popevke vse odlike: povedno besedilo, čut za lepo slovensko besedo, elegantno melodijo, bogat aranžma in suvereno ter iskreno izvedbo, medtem ko žametni glas Aleksandra Novaka še dodatno poudari prikupnost mesta, ki so ga opevale mnoge uspešnice iz zlatih let festivala. Nadvse življenjski videospot za skladbo je posnel v sodelovanju s Petrom Klevo iz studia Kleva films, s katerim se je podal čez Tromostovje, Prešernov in Mestni trg ter nabrežja ob Ljubljanici, kamor se s pomočjo vlaka, kolesa ali peš vračajo številni, le da bi vnovič občutili »energijo, tisto, ki gore premika,« kot v skladbi poje Aleksander. Ali pa le znova našli tisto nekaj, kar jim je nekoč povrnilo sebe same.

Glasba in besedilo: Aleksander Novak
Aranžma: Jan Baruca
Glasbeniki: Aleksander Novak (akustična kitara, vokal in spremljevalni vokali), Marko Hrvatin (električna kitara), Mitja Bobič (klaviature, spremljevalni vokali), Jan Baruca (bas, spremljevalni vokali), Marko Toškan (bobni)
Promocijske fotografije: Tina Grbec Kleva
Režija videospota: Peter Kleva

Vir: Jazzetna