Zofa Lipa

(Rap / Hip Hop)


Kraj: Strunjan, Portorož. Leta delovanja: 2006 – danes

Zofa Lipa, član obalne rap skupine Luknje v Sistemu, je obalni MC, ki prihaja iz Strunjana in piše pesmi od svojega 16-ega leta.

Prve stike z rap glasbo je imel v osnovni šoli, glavni vpliv nanj sta imela Klemen Klemen in Eminem. Nato se je resno poglobil v zgodovino hip hop kulture ter začel pisati in snemati sam doma. Hkrati je začel spremljati obalno underground sceno. Ko je prišel v srednjo šolo, sta Axel in Ringe postala njegova prijatelja in po predlogu Ringeta je nastal rap trio Luknje V Sistemu. Takrat je tudi spoznal Drilla in Burka. Leta 2012 je začel svojo pot vokalnih gostovanj na Burkovem prvem mixtapu, pred tem je sodeloval tudi z Reto. Gostoval je na albumih kot so Liquid Smoke, Skunkcloud Vol. 3, Reinkarnacija Gaddafia in Tramontana Besed. Leta 2013 je kot del Lukenj V Sistemu izdal Benefekt Mixtape. Leta 2014 je v sodelovanju z studiom Riba in producentom z imenom Kej Dou posnel in izdal svoj prvi solo album Fantek Fazm Da Saiyan Saga LP. Nato je s pomočjo različnih producentov in Benjaminom Shockom posnel svoj drugi solo album Strunjanska Pošast, ki je izšel novembra 2016. Istega leta je Zofa Lipa osvojil Bitko za Postojno ter zmagal v freestyle battle-u proti Shortiju na Hip Hop Reunionu.

[tabgroup][tab title=”Zasedba”]

  • Damir Fazlić “Zofa Lipa”

[/tab][tab title=”Diskografija”]

Obalni duh starodavnega pirata (2019)

Zofa Lipa – Strunjanska Pošast (2016)

zofa lipa strunjanska posast 2016

Zofa Lipa vs. Kej Dou – Fantek Fazm Da Saiyan Saga LP (2014)

Zofa Lipa vs. Kej Dou – Fantek Fazm Da Saiyan Saga

Luknje V Sistemu – Benefekt Mixtape (2013)

luknje v sistemu benefekt

[/tab][tab title=”Fotografije”]

[/tab][tab title=”Video”]

 

[/tab][tab title=”Drugo”]

V pripravi!

[/tab][/tabgroup]

Matjaž Derin
je neprepirjliv glasbeni frik, upokojeni glasbenik, muzik meneđer, pošten ekonomist, organizator in obiskovalec koncertov ter dober poznavalec obalne glasbene scene... pa velik zaščitnik obalnih bendov. Predvsem pa podpornik avtorske glasbe ter "hejter" cover bendov.

Latest articles

174,2k Followers
Follow

Related articles