Zmelkoow – Zadnji poslovilni koncert ta konec tedna v Portorožu

0
491

Največji poslovilni koncert – zadnjič: sobota, 16. september 2023, Avditorij Portorož

Zmelkoow, band, ki sovraži preverjene vzorce, pristope in šablone, pionirji divergentnega, samospotikajočega se marketinga in band, ki veliko, največ pove skozi svoje glasbeno ustvarjanje – v komadih in na koncertih – je v letošnjem letu ubral še eno nenavadno in nedvomno nepričakovano potezo – slovo. Oziroma preventivno slovo. V hipu so razprodali svoj Veliki poslovilni koncert – prvič v Kinu Šiška, nato še Veliki poslovilni koncert – drugič v Štuku in spomladi napovedali še svoj tretji, največji in zadnji poslovilni koncert, ki bo to soboto, 16. septembra, v portoroškem Avditoriju.

 

Ideja poslovilnih koncertov pravzaprav ni njihova – ker so Zmelkoow že dolgo na sceni (dobrih 30 let!), so spremljali mnogo poslovilnih in kmalu zatem še povratniških koncertov ali turnej stanovskih kolegov. In tako so se, namesto praznovanja 30 let, Zmelkoow odločili, da zlorabijo ta koncept tudi sami. A ker niso preračunljivi, so dali že vnaprej vedeti, da je njihovo slovo preventivne narave saj se svetu ne obeta nič dobrega – ko pa pride slabo, pa časa za slovo mnogokrat ni. Pred njimi je tretji, zadnji in največji poslovilni koncert: Ta bo naš zadnji poslovilni: malo nas je že strah, da nas ne bi kdo od obiskovalcev naših poslovilnih koncertov, ki se je prišel že trikrat posloviti, na četrtem z doma narejeno peklensko napravo pognal v zrak, da osmisli vse to poslavljanje. Zato bomo tu nehali. In to bo naš največji poslovilni: Avditorij je največje med prizorišči naših poslovilnih koncertov, kar pomeni: največji oder, največ ljudi in največ lučk, da pa bo velikost odra upravičena, bomo imeli največ gostov. Naš manager Primitivc pa je za ta koncert polepil tudi največ plakatov v zgodovini banda,” pravijo Zmelkoow.

Zmelkoow so na dobri poti, da postanejo najboljši band v slovesih, saj bodo poslavljanje v soboto, 16.9., izvedli že tretjič v roku enega leta, kar je svojevrsten dosežek. Vstopnice so na voljo v spletni prodaji Avditorija Portorož

Vir. Boombox Komunikacije