Žiga Murko z novim singlom “Shy girl”

Žiga Murko je svoj vokal začel razvijati relativno pozno, saj je, kot pozavnist in v zadnjih letih, kot producent večinoma ustvarjal inštrumentalno glasbo. Čeprav ga je vokalna glasba navdihovala že kot otroka ni čutil želje po pevski karieri, dokler se pred dvema letoma ni vpisal v šolo petja – Studio cantica. Zanj je to bil logičen korak, čeprav bo za marsikoga ki pozna njegov glasbeni opus, to zasuk za 180 stopinj. V radijski verziji skladbe je tudi kratek vložek z pozavno, na albumski ediciji bo pa mogoče slišati daljši jazzovsko obarvan intermezzo.

Njegove skladbe so avtorske in ravno tako besedila. Žanrsko je to soul glasba, stilska inspiracija pa izhaja predvsem iz 80-ih let prejšnega stoletja. Skladbo so posneli z internacionalno priznanimi jazz glasbeniki. Žiga je skladbo samosvoje obdelal in posnel vokale v Bas hit studiu pri priznanem glasbenem tehniku Davidu Darlingtonu v New Yorku. Prvi single Shy girl napoveduje album, ki je trenutno v nastajanju. Posneli so tudi glasbeni video z priznano režiserko Marcello Zanki. Murkovi cilji so tovrstno glasbo peti in igrati v živo in jo po premieri doma predstavi tudi mednarodno.

Povezava do skladbe na Soundcloud
Povezava do skladbe na Bandcamp

Vir: Žiga Murko

Matjaž Derin
je neprepirjliv glasbeni frik, upokojeni glasbenik, muzik meneđer, pošten ekonomist, organizator in obiskovalec koncertov ter dober poznavalec obalne glasbene scene... pa velik zaščitnik obalnih bendov. Predvsem pa podpornik avtorske glasbe ter "hejter" cover bendov.

Latest articles

142,0k Followers
Follow

Related articles