ŽePZ Sinji Galeb

 Ženski pevski zbor Sinji Galeb DU Izola

ŽePZ “Sinji Galeb” Društva upokojencev Izola je svojo umetniško pot začel konec leta 2005, z željo po prepevanju in druženju. Je mlad zbor starejših pevk, ki jih združuje misel, da je petje najlepša obveza v tretjem življenjskem obdobju. V tem kratkem času prepevanja so se pevke izkazale na številnih nastopih širom Primorske: na reviji Primorska poje, Kresnem večeru v Škocjanu, reviji upokojenskih zborov Primorske ” Zlata jesen “, vsakoletnem srečanje štirih zborov “Starosta Mali princ “, tradicionalnem prednovoletnem srečanju z MePZ Avgust Šuligoj iz Ilirske Bistrice v Izoli, Taboru Slovenskih pevskih zborov v Stični. Vsako leto pripravijo zaključni letni koncert z izbranim zborom in sodelujejo na številnih drugih nastopih ob občinskih in Društvenih praznovanjih.

V oktobru so pevke dosegle edinstven podvig v svojem delovanju, saj so na državni reviji upokojenskih zborov v ljubljanskem Cankarjevem domu zastopale južno primorsko regijo. Pevke so si z zborovodkinjo Enejo Baloh jasno zastavile pevsko prihodnost – postati dober upokojenski zbor. V tem mesecu bodo izvedle projekt Veseli december za starejše občane, s katerim želijo ponesti pesem tistim starejšim občanom, ki se iz različnih razlogov ne morejo udeleževati novoletnih prireditev. Tako bodo izvedle nekaj manjših nastopov po izolskih trgih in ulicah, kjer bodo premierno predstavile božično-novoletne skladbe. Projekt bodo v celoto sklenile z zaključnim koncertom v začetku januarja 2008.

ZePZ_Sinji_Galeb_1

VIR: http://www.zpzp.si

Gabriel Ogrinhttp:/www.studiojork.com
je zrasel z glasbo, ob glasbi, morda tudi v glasbi, pri štirinajstih je začel "šravfat" gumbe v studiu JORK, kjer še danes preživlja večino časa in producira oziroma ustvarja glasbo za Slovenske in tuje izvajalce. Redko kdaj se znajde v okoliščini, kateri ne diši po glasbi.

Latest articles

101,1k Followers
Follow
Previous articleŽePZ Korala
Next articleŽePZ Korte

Related articles