Vrača se Festival JEFF… a na novi lokaciji

Tradicionalni Festival JEFF, ki deluje pod okriljem KŠOK-a se ponovno pridružuje koprskemu poletnemu dogajanju. Zasnovala se je nova ekipa, nova poznanstva, sveže in inovativne ideje pri izvedbi festivala in nenazadnje – menjava lokacije. Vso glasbeno dogajanje se bo v letošnjem letu preselilo v atrij Pretorske palače. Nova lokacija pomeni nove priložnosti in izzive za logiste, scenografe in programski odbor. S sodelovanjem in medsebojnim podpiranjem smo uspeli pričarati še eno čudovito edicijo festivala JEFF. Letošnji festivalski cikel zaobjema 7 glasbeno pestrih večerov. Vsaka skupina nas bo popeljala na posebno glasbeno popotovanje. Prisluhnili bomo sodobnemu sevdahu, razigranim in hkrati umirjenim ritmom jazza, prepustili se bomo mešanici soul in R&B-ja, eksperimentalni in improvizirani glasbi,…

JEFF 2021 bo otvorila ena najbolj izvirnih skupin sodobnega sevdaha – Divanhana iz Bosne in Hercegovine. Skupina Divanhana se je na globalni glasbeni zemljevid ob Damirju Imamovicu, Amiri Medunjanin, Božu Vrecu in Mostar Sevdah Reunion vrisala kot ena najizvirnejših zasedb neosevdaha, struje in žanra novodobnega preoblikovanja tradicionalnega sevdaha ter v njem zakoreninjenih bosanskih ljudskih pesmi, sevdalink.

Prepoznavnost si je sekstet akademsko izobraženih glasbenikov zagotovil s povsem samosvojo predelavo izročila balkanskih pesmi oziroma balkanskih zvočnih praks, zlasti s področja Bosne, Kosova, Srbije, Makedonije in Turčije, ter fuzijo različnih glasbenih žanrov, v kateri zasedba tradicijo prepleta zlasti z elementi pop in klasične glasbe ter jazza.

Celotni glasbeni program festivala je dostopen na uradni spletni strani Festivala Jeff

Vabimo vas, da se nam pridružite na prvem večeru Festivala JEFF 2021. Vstopnice so na voljo v predprodaji in na dan dogodka na KŠOK-ovi info točki.

Vir: KŠOK, JEFF PR

Matjaž Derin
je neprepirjliv glasbeni frik, upokojeni glasbenik, muzik meneđer, pošten ekonomist, organizator in obiskovalec koncertov ter dober poznavalec obalne glasbene scene... pa velik zaščitnik obalnih bendov. Predvsem pa podpornik avtorske glasbe ter "hejter" cover bendov.

Latest articles

112,3k Followers
Follow

Related articles