Veliko nagrado MMS osvojila Lea Sirk

0
435

Avditorij Portorož – Portorose, Občina Piran v soorganizaciji z RTV Slovenijo so v soboto, 14. julija 2018, v Amfiteatru Avditorija Portorož priredili 38. festival Melodije morja in sonca. Umetniški vodja  festivala je bil Slavko Ivančić, voditeljici Lorella Flego in Bernarda Žarn.

VELIKO NAGRADO MMS 2018 je prejela LEA SIRK. Avtorja zmagovalne skladbe MOJ PROFIL: Lea Sirk in Tomy Declerqe.

Pri izboru so poleg strokovne žirije (25 %) sodelovali poslušalci s telefonskim glasovanjem (25 %), občinstvo v Amfiteatru s posebnimi glasovalnimi vstopnicami (25 %) ter šest radijskih postaj (25 %): Radio Slovenija – 1. program, Radio Koper, Radio Celje, Radio Maribor, Radio Murski val in Radio Sora.

NAGRADE STROKOVNE ŽIRIJE

Strokovna žirija v sestavi Marta Zore, predsednica, Patrik Greblo, Dajana Makovec, Alesh Maatko in Damjan Levec – Eperatrizz so glasovali takole:

Nagrada strokovne žirije za glasbo (podelil jo je Slavko Ivančić): ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­ Lea Sirk in Tomy Declerqe za skladbo Moj profil izvajalke Lee Sirk.

Nagrada strokovne žirije za besedilo (podelila jo je Lada Tancer): Bogdan kot pisec besedila skladbe Kanela v izvedbi Bogdana.

Nagrada strokovne žirije za izvedbo (podelila jo je Dragica Petrovič): Manca Špik za skladbo Kjer pomol poljubi morje.

Nagrada strokovne žirije za obetavnega izvajalca oz. avtorja – nagrada Danila Kocjančiča (predsednica strokovne žirije Marta Zore): Proteus za skladbo Odklop.

Tudi letošnji festival je izvajalce spremljal v živo FESTIVALSKI BEND MMS pod vodstvom
Tomija Puriča.

ŠOV PROGRAM

Spremljevalni šov program je bil posvečen Bertiju Rodošku, »očetu« festivala Melodije morja in sonca. Sooblikovali so ga Oto Pestner, ki je zapel zmagovalno skladbo MMS 1979 »Tople julijske noči«  in skladbo »Nazaj v Metropol«; Klemen Orter je zapel zmagovalno skladbo MMS 2000 »Črta« in skladbo MMS 2016 »Zaprta v grad«. Isaac Palma je zapel zmagovalno skladbo MMS 1984 »Portorož 1905« in skladbo z naslovom »Dve besedi«. Besedilo za šov program je v verzih tudi letos spisal Drago Mislej Mef, bral ga je igralec Primož Forte.