V Letni kino Arrigoni prihaja BunkerFest Izola 2016!

0
419
BunkerFest Izola 2016
V Letni kino Arrigoni prihaja BunkerFest Izola 2016!
Mladina iz zakloniščnega prostora »Bunker« v Jagodju, se 9. septembra na polno vrača in prireja III. open air festival, ki bo prinesel veliko raznolike glasbe iz domačih krajev ter tujine. Zahvaljujoč lanskoletnemu množičnemu obisku, dobri noti glasbenih skupin, z Zmelkoow-i in Noctiferio na čelu, ki so igrale za honorar 0 EUR, in vsem organizatorjem ter prostovoljcem, ki so verjeli v ta projekt, bo letošnji BunkerFest še veliko bolj pester. Leto 2016 nas bo presenetilo s kar nekaj tujimi in seveda domačimi bendi, ki bodo s svojo raznolikostjo zagotovo zadovoljili prav vse okuse. Prav tako kot v preteklih dveh edicijah festivala bomo na odru predstavili mlade glasbene skupine, ki utirajo svojo glasbeno pot. Z nami bodo Su-shine, iz bližnjega zaklonišča »Bunkerja«, in Wrong Generation. Iz tujine pričakujemo naše hrvaške sosede iz Umaga, senzacijo Manntra, novosadske Pero Deformero ter italijanske Moonchild, ki bodo večer popestrili s preigravanjem hitov legend Iron Maiden. Vrhunec dneva pa bodo predstavljali že vsem znani slovenski skakalci v višino Elvis Jackson.
Organizator dogodka je Kulturno društvo Bunker 1981 v soorganizaciji s Centrom za kulturo, šport in prireditve Izola. Pokrovitelj koncerta je Občina Izola. Vizija organizatorjev festivala je  spodbuditev poslušanja v živo igrane glasbe in obiskovanje koncertnih dogodkov. Hočemo in delamo na tem, da bosta Izola ter obala dobila velik glasbeni festival, ki bo podpiral tudi mlade glasbenike na začetku svoje poti in ponudil poslušalcem kvaliteten dogodek. S tem namenom smo primerno spustili ceno vstopnice in omogočili večjemu številu interesentov, da nas obišče.
Cena karte je bila v mesecu maju in juniju vzpodbudnih 8,00 €, v juliju in avgustu znaša 10,00 €, v septembru in na dan koncerta pa bo cena vstopnice znašala še vedno ekonomičnih 12,00 €.
Radi bi se zahvalili tudi vsem, ki verjamejo v ta projekt in temu primerno pristopijo. To so Luka Koper – Živeti s pristaniščem, Komunala Izola, Marjetica Koper in Radio Capris.
Karte je možno kupiti na vseh prodajnih mestih Eventim po Sloveniji in tujini.
Za kulinarične specialitete bo letos poskrbela ekipa Srebrne žlice, ki je prav tako del družine našega podzemlja, pred vhodom pa vas bo tradicionalno sprejel Rompiškatole AJK in vas primerno ogrel za nadaljevanje večera.
»Mladini mora biti dana možnost izbire različnega in neraziskanega«
Vir: Bunker 1981