V Kopru bodo tudi letošnji pričetek poletja odmevali zvoki kitare

Array

Društvo Leskrea v sodelovanju z Glasbeno šolo Koper tudi letos prireja koncertni cikel »Poletni kitarski večeri v starem mestnem jedru Kopra«, ki bo 1., 2. in 3 . julija 2015.  Kot prizorišče so izbrali navdihujoči samostan sv. Ane in priljubljeni letni vrt Italijanske narodne skupnosti.

Kitarske zvoke bodo predstavljali vrhunski glasbeniki v različnih zasedbah in raznolikih žanrih. Posebnost dogodka je tudi medgeneracijsko povezovanje, saj bodo med nastopajočimi tudi najmlajši, udeleženci »Poletne kitarske ustvarjalnice«, ki bo potekala vzporedno z dogodkom.

Prvi večer bo v čudovitem ambientu samostana sv. Ane nastopil duo kitara in klarinet Martine Kocjančič in Daniela Grizoniča z bogatim programom, ki bo zajemal obdobje klasicizma in romantike ter sodobne ritme tako v makedonski etno preobleki, kot v razgibanih brazilskih ritmih.

Naslednji dan bo na vrsti kitarist Blaž Lamovec z gostoma Jernejem Brvarjem na kitari in vokalistko Ajdo Stino Turek. Glasbeniki se bodo predstavili z jazz, blues in glasbeno popularnimi skladbami, ki sovpadajo s prijetnim letnim vrtom Italijanske narodne skupnosti.

Tretji večer bodo v samostanu sv. Ane z otroško izvirnostjo zaznamovali udeleženci »Poletne kitarske ustvarjalnice« – učenci Glasbene šole Koper, Postojna in Tolmin.

Večdnevna prireditev ni le glasbeno naravnana, temveč se usmerja tudi k odkrivanju in obujanju lepot koprskega mestnega jedra.

Vir: Društvo Leskrea

Samo Turkhttp://www.toxine.si
- glasbenik, učitelj kitare, fan fizičnih nosilcev zvoka, petina skupine Toxine in ustrezen del številnih drugih sestavov. Zadnje čase tudi "novinar".

Latest articles

112,3k Followers
Follow

Related articles