Urbana glasbena vozlišča

V torek, 29. oktobra, ob 18:00, se bomo v Pokrajinskem muzeju v Kopru spominjali prostorov v Kopru, kjer se je od povojnih pa do 80ih let igrala, ustvarjala, poslušala glasba. Gre za šesti dogodek v seriji pogovornih večerov Pripovedujem zgodbo mesta, tokratni pa nosi naslov “Urbana glasbena vozlišča”, pripovedovali bomo namreč zgodbe o glasbenem dogajanju v Kopru in bližnji okolici.

Pogovorni večer sta v sodelovanju s siceršnjima organizatorkama/pobudnicama dogodkov v koprskem muzeju Nežo Čebron Lipovec in Mašo Sakara Sučevič in s podporo Kulturnega kluba Koper pripravila antropolog in glasbenik Matjaž Karlovčec in novinarka Eva Branc, ki soustvarjata glasbeni portal Muzikobala. Z gosti se bomo pogovarjali o zgodbah, ki so glasbeno zaznamovale mesto Koper. S spomini bomo potovali od prvega mladinskega kluba Ray Charles, prek Sončne uprave do Taverne in mnogih drugih prostorov, kjer se je glasba bodisi ustvarjala bodisi igrala ali poslušala. Z nami bodo sogovorniki, ki nam bodo s svojimi spomini na anekdote približali glasbo v Kopru od 50ih do 80ih let preteklega stoletja.

Na dogodek obujanja spominov so vabljeni tako tisti, ki bi radi delili svoje anekdote, kot drugi, ki bi o njih le poslušali, organizatorji pa obiskovalce vabijo, naj s sabo prinesejo tudi kakšno fotografijo ali njeno fotokopijo, s katero bodo še podkrepili svoje spomine. Vabljeni torej v dvorano Pokrajinskega muzeja Koper.

Eva Branc
je novinarka in v tem poklicu na Obali dela že več let. V ekipi uredništva portala je edina, ki ni glasbenica, zato pa lahko skupnosti prinaša zunanji pogled na glasbeno sceno tega prostora, ki jo spremlja večji del svojega življenja.

Latest articles

142,0k Followers
Follow

Related articles