Urbana glasbena vozlišča

0
466
V torek, 29. oktobra, ob 18:00, se bomo v Pokrajinskem muzeju v Kopru spominjali prostorov v Kopru, kjer se je od povojnih pa do 80ih let igrala, ustvarjala, poslušala glasba. Gre za šesti dogodek v seriji pogovornih večerov Pripovedujem zgodbo mesta, tokratni pa nosi naslov “Urbana glasbena vozlišča”, pripovedovali bomo namreč zgodbe o glasbenem dogajanju v Kopru in bližnji okolici.

Pogovorni večer sta v sodelovanju s siceršnjima organizatorkama/pobudnicama dogodkov v koprskem muzeju Nežo Čebron Lipovec in Mašo Sakara Sučevič in s podporo Kulturnega kluba Koper pripravila antropolog in glasbenik Matjaž Karlovčec in novinarka Eva Branc, ki soustvarjata glasbeni portal Muzikobala. Z gosti se bomo pogovarjali o zgodbah, ki so glasbeno zaznamovale mesto Koper. S spomini bomo potovali od prvega mladinskega kluba Ray Charles, prek Sončne uprave do Taverne in mnogih drugih prostorov, kjer se je glasba bodisi ustvarjala bodisi igrala ali poslušala. Z nami bodo sogovorniki, ki nam bodo s svojimi spomini na anekdote približali glasbo v Kopru od 50ih do 80ih let preteklega stoletja.

Na dogodek obujanja spominov so vabljeni tako tisti, ki bi radi delili svoje anekdote, kot drugi, ki bi o njih le poslušali, organizatorji pa obiskovalce vabijo, naj s sabo prinesejo tudi kakšno fotografijo ali njeno fotokopijo, s katero bodo še podkrepili svoje spomine. Vabljeni torej v dvorano Pokrajinskega muzeja Koper.