Novice

Objavljeno november 2nd, 2018 | Uredništvo Muzikobala

0

Unplugged at Mediadom že drugič  – sklop akustičnih koncertov obalnih glasbenikov

Mediadom Pyrhani in Zveza kulturnih društev Piran tudi letos organizirata sklop akustičnih koncertov obalnih glasbenikov z naslovom »Unplugged at Mediadom 2.0«. Na prvem izmed Unplugged-ov, v ponedeljek 12.11. bo nastopil Yan Baray. V torek, 13.11., Jure Lesar s skupino, v sredo,14.11., pa perspektivni mladi rockerji Nevermind. Unplugged at Mediadom je prvi tovrstni obalni festival, kjer se izbrane  obalne zasedbe predstavijo v akustični izvedbi. Vstop brezplačen – zaradi omejenega števila sedežev je predhdona rezervacija vstopnic OBVEZNA.

Program Unplugged at Mediadom 2018:

  • Prvi večer – ponedeljek 12.11.2018, ob 20.00
    koncert skupine YAN BARAY
  • Drugi večer – torek 13.11.2018, ob 20.00
    Koncert JURE LESAR
  • Tretji večer – sreda 14.11.2018, ob 20.00
    koncert skupine NEVERMIND

Koncerti so brezplačni, vendar pa je zaradi omejenega števila vstopnic je obvezna rezervacija. Vstopnice lahko rezervirate od torka, 6.11.2018 prek elektronskega naslova [email protected] ali pokličete na telefonsko številko 030 703 110 (v času uradnih ur muzeja). Koncerti bodo potekali v dvorani Mediadoma, na Kumarjevi ulici 3 v Piranu.

O projektu:

Unplugged at Mediadom je glasbeni festival, izključno obalnih glasbenikov, kjer se v akustični izvedbi predstavijo svojo avtorsko glasbo. Koncerti bodo tudi posneti, tako bodo skupine imele možnost promocije avtorske glasbe ob ustvarjanju arhivskega gradiva. Letos bo izvedena 2.0 verzija festivala želimo pa si, da bi v prihodnjih letih festival postal tradicionalen glasbeni dogodek mesta Piran.

O nastopajočih:

Yan Baray je obalni glasbenik, kitarist, pevec, avtor pesmi in producent. Veliko let je aktivno sodeloval  kot kitarist in spremljevalni vokalist pri različnih skupinah. Sledila so leta produkcije skladb in albumov za lokalne glasbenike.  Sčasoma pa se je naveličal delati in ustvarjati samo za druge, v njem je zrasla želja ustvariti nekaj svojega, avtorskega.  Samostojno je začel delovati leta 2010, kar je vodilo k nastanku prvega albuma: Visions From Another World , ki je izšel junija 2011. Pesmi so odraz doživljanja družbe, notranjega spreminjanja in osebne rasti. Ni skrivnost, da Yan ne le v primorskem prostoru, kjer je sicer doma, temveč tudi širše v Sloveniji, postaja izjemno cenjen producent, ki skrbi za zvočno sliko mnogih primorskih glasbenikov.  Je pa Yan v osnovi glasbenik in pravi, da je producentskim izzivom navkljub še vedno najraje na odru.  V zadnjem času je izdal še nekaj novih singlov, ki bodo del prihajajočega albuma. Ta bo predvidoma izšel spomladi prihodnje leto.

Jure Lesar se z glasbo poklicno ukvarja že vrsto let. Za seboj ima dva izvrstna albuma s svojo ex skupino Eskobars, na katerih je avtor glasbe in besedil, pevec in kitarist. Jure je svojevrsten umetnik, ki z velikim občutkom preplete trd in neposreden kitarski zvok s tankočutnimi in iskrenimi besedili, ki jih na slovenski glasbeni sceni običajno pogrešamo. Na valovih slovenskih radijskih postaj trenutno že vrtijo njegovo novo skladbo mestno kolo, ki prvi single njegovega prvega solo projekta in albuma z naslovom »Zemljin sin«, ki je izšel v oktobru 2018. Jure Lesar o svojem novem projektu: »To je življenska zgodba, ki je lahko zgodba drugih, a se z njo lahko povežemo in za trenutek najdemo svojo prostost«. Pri projektu sodelujejo Denis Horvat (multiinštrumentalist), David Morgan (bobni), Luka Mrdakovič (bas), Jan Fanedl (kitara), Zoran Čalić (kitara).

Nevermind so obalna petčlanska zasedba. Glasbo, ki jo izvajajo, bi lahko opredelili kot klasični rock s pridihom bluesa. Repertoar sestavlja avtorska glasba, kot tudi priredbe uspešnic sedemdesetih let. Delujejo v zasedbi: Gaj Bostič na bobnih, Peter Bubola za klavirjem in mikrofonom kot backvokalist, kitarist Jakob Sever, Matej Mittendorfer glavni pevec banda in kitarist ter basist Tine Farkaš.

Organizatorja festivala Unplugged at Mediadom sta Mediadom Pyrhani ter ZKD Piran. Projekt je podprt s strani Občine Piran ter O.I. JSKD Piran. Medijski pokrovitelj festivala je portal Muzikobala.com.

Vse informacije o programu in urnikih Mediadoma lahko spremljate na uradni spletni strani www.mediadom-piran.si.

Vir: PR Mediadom Piran

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,
Komentiranje je izključeneno.

Nazaj na vrh ↑

Send this to a friend