Tribù Litfiba

(Cover)

Kraj: Koper, Izola. Leta delovanja: 2006 – 2012, 2016

Tribu’ Litfiba preigravajo komade, katerih delijo ideološka stališča in jih spoštujejo. Projekt sega v leto 2006 in je po sprva aktivnem koncertnem režimu sprejel daljšo pavzo. Nastopali so predvsem v domačem okolju. Od barske scene pa vse tja do nastopa na dnevu Mladosti pod okriljem KŠOP-a. Imeli so tudi nekaj koncertov zunaj meja. V Furlaniji in predvsem na mini turneji v Dalmaciji, kjer so obiskali Makarsko in Vis.

LITFIBA! Kultni italijanski band ustanovljen leta 1980, ki je s svojim delovanjem močno zaznamoval glasbeno sceno. Prvi album Desaparecido (1985) skupaj s 17 RE in Litfiba 3 tvori “trilogijo moči”. V tem obdobju lahko prisluhnemo razvoju zvoka iz new wave do bolj poslušljivega in prodornejšega rocka. Zatem se je skupina podala v iskanje novih virov izražanja. Albumi El diablo, Terremoto, Spirito in Mondi sommersi simbolizirajo elemente ognja, zemlje, zraka in vode. Litfiba so z legendarnim frontmanom Piero Pelujem posneli še album Infinito (1999), ki pa že flirta s komercjalnim popom, ki ga je takrat trg zahteval. Litfiba so tako prekinili status, po katerem so se razlikovali od vseh ostalih na sceni: spontanosti, nepristajanju na kompromise, angažiranostjo, opozarjanju na družbene probleme… Vse to so združevali s karizmo in poezijo in se tako zapisali v zgodovino italijanske glasbe kot zagotovo unikaten, če ne edini rock band.

[tabgroup][tab title=”Zasedba”]

Zasedba:

  • Sebastjan Morato (vokal)
  • Igor Marasovič (bobni)
  • Tadej Tadič (kitara)
  • Danijel Brezavšček (vokal, kitara)
  • Marko Loredan (bas)

Bivši člani:

  • Marko Obranovič (bas) (2011-2012)

[/tab][tab title=”Diskografija”]

Nimajo lastne diskografije

[/tab][tab title=”Fotografije”]

[/tab][tab title=”Video”]

[/tab][tab title=”Drugo”]

V pripravi!

[/tab][/tabgroup]

Matjaž Derin
je neprepirjliv glasbeni frik, upokojeni glasbenik, muzik meneđer, pošten ekonomist, organizator in obiskovalec koncertov ter dober poznavalec obalne glasbene scene... pa velik zaščitnik obalnih bendov. Predvsem pa podpornik avtorske glasbe ter "hejter" cover bendov.

Latest articles

101,1k Followers
Follow

Related articles