Torka

0
807
Torka (Foto: arhiv Torka)

(Nekro Black Metal)


Kraj: Izola, Portorož. Leta delovanja: 2001 – 2006

Torka je bila legendarna obalna nekro black metal manifestacija treh članov, ki so bili v mladosti podvrženi vplivom skupin kot so Darkthrone, Bathory, Celtic Frost, ipd. Skupina je nastala meseca maja leta 2001 v zasedbi Necros (vokal), Necrohate (bas) ter Necrotorture (bobni). Leta 2002 so posneli prvi demo z imenom Descending into the Crypts of the Underworld, leto kasneje pa še enega in sicer Sickness and Demonical Dreaming (ki ga tri leta po razhodu benda, tudi uradno izda založba Histria Cult Records). V času aktivnega delovanja skupine so pri avstralski založbi GoatowaRex izdali njihov legendarni album z naslovom Old Hatred. V njihovi zgodovini so Torka nastopili z mnogimi svetovno priznanimi black metal skupinami (Watain, Unpure, ipd.). Torka je bila med prvimi vidnejši black metal zasedbami na obali in je po besedah mnogih poznavalcev te muzike bila tudi ena najbolj podcenjenih black metal zasedb na področju balkana.

[tabgroup][tab title=”Zasedba”]

  • Necros (vokal)
  • Necrohate (bas)
  • Necrotorture (bobni)

[/tab][tab title=”Diskografija”]

Descending into the Crypts of the Underworld (demo, 2002)

Torka2001

Sickness and Demonical Dreaming (demo, 2002)

Torka2003

Old Hatred (2005)

Torka 2006

Sickness and Demonical Dreaming (2009, re-izdaja)

Torka 2009

[/tab][tab title=”Glasba”]

Torka – Evilness Disguises Itself

[/tab][tab title=”Fotografije”]

[/tab][tab title=”Drugo”]

[/tab][/tabgroup]