Stigliz

(Alternative, psychedelic rock)


Kraj: Izola. Leta delovanja: 2011 – 2013
“An energic and loud styless band.”
Neke zgodovine baš nimamo. Obstajamo eno leto…  Vse se je začelo na Svetilniku davnega poletja 2011 v Izoli, kjer smo ga jam-ali z akustičnimi inštrumenti.. Ponavadi je padla kaka violina, tank drum, djemba, bas, piščavka, flavta, kitara, kamenčki in pločevinke bire. Sčasoma nas je mraz pregnal v vadnico, kjer se je naše igranje z zvoki spremenilo iz zajebancije v še večjo zajebancijo… in tako se je začelo. V dveh urah smo naredili 11 komadov in začeli takoj z koncertiranjem. Najprej po Izoli, kasneje pa po Izoli in enkrat v Ljubljani. Aja… in Koper tudi.
Naši komadi so v osnovi vedno različni, saj je naš nastop odvisen od več faktorjev. Recimo; kaj smo jedli za kosilo ali v primeru našega najstarejšega člana odvisno od “alkoholiščin”. Smo mladi in glasni, zvok se spreminja in ponavadi evolvira v popolno perfektnost z manjšimi tehničnimi napakami. Naše ime pa je zmes italijansko-slovenskega dialekta imenovana Paridedijščina.
[tabgroup][tab title=”Zasedba”]
  • Paride Di Stefano – Vokal, kitara, ciaramella
  • Zigbert Laznik – Bass
  • Blaž Stubelj – Bobni

[/tab][tab title=”Diskografija”]

V pripravi!

[/tab][tab title=”Fotografije”]

[/tab][tab title=”Videospoti”]

[/tab][tab title=”Drugo”]
V pripravi!
[/tab][/tabgroup]
Matjaž Derin
je neprepirjliv glasbeni frik, upokojeni glasbenik, muzik meneđer, pošten ekonomist, organizator in obiskovalec koncertov ter dober poznavalec obalne glasbene scene... pa velik zaščitnik obalnih bendov. Predvsem pa podpornik avtorske glasbe ter "hejter" cover bendov.

Latest articles

101,1k Followers
Follow
Previous articleHauba
Next articleDrill – Nuklearna zima

Related articles