Spiral Mind

(Rock)


Kraj: Koper. Leta delovanja: 2016 – Danes

SPIRAL MIND je psevdonim za solo projekt obalnega glasbenika Manuela Brajnika. Glasba je zasnovana na podlagi nenehne umetniške radovednosti v ustvarjanju tako abstraktnih kot konkretnih zvočnih podob z uporabo sintisajzerjev, klavirja, kitare, basa in bobnov, nenazadnje pa vstavljanje teh v aranžmajske in kompozicijske svetove običajno inštrumentalne narave. Čeprav gre za solo projekt za izvedbo v živo se mu na odru pridružita multinštrumentalist Rok Babič, znan pod umetniškim psevdonimom Rochwald, na klaviaturah, basu in kitari ter Gaj Bostič na bobnih in tolkalih.

Prva uradna izdaja je bila leta 2018 z EP-jem Constantly Variable pri založbi TRITE Sound. Leto 2019 je zaznamovalo izid debitantskega albuma A Play of Shadows, ki je bil izdan samozaložniško v sodelovanju z ekipo TRITE. Prvenec z osmimi skladbami, ki je konceptualno izrazito intimno introspektiven, je izšel na CD-ju in tudi digitalno na spletnih platformah Bandcamp in Soundcloud.

” …njegova zvočna podoba in atmosfera v povprečju zelo izstopata z aktualnimi kitarskimi zvoki, ki se (še vedno) pretežno navdihujejo pri psihedeliji šestdesetih ali garažnemu oz. alternativnemu rocku devetdesetih let.  
Obenem je A Play Of Shadows odličen primer avtentične avtorske vizije, ki si že samo zaradi neumestljivosti v katerikoli predalček domače scene zasluži pozornost širšega slovenskega glasbenega občestva.
– Odzven, 31.5.2020

Zvok je dovršen, izraženi občutki iskreni, skladbe so zaključene. Čeprav gre za solo izvajalca, je s produkcijskega vidika glasba polna presenečenj, manierizmov in lepotnih dodatkov, zato je zvok poln in deluje naravno.
S temle ploščkom zadeva gotovo uspeva, A Play Of Shadows je zaradi svoje širnosti kljub relativni neizpostavljenosti eden kvalitetnejših one-man-band izdelkov slovenske alternative zadnjega časa.
– Radio Študent, 2.5.2020

[tabgroup][tab title=”Zasedba”]

  • Manuel Brajnik (kitara, bas, sintetizatorji)
  • Rok Babič (kitara, bas, sintetizatorji)
  • Gaj Bostič (bobni, tolkala)

[/tab][tab title=”Diskografija”]

Push It.Quaranta Giorni (singli, del kompilacije “Klubski Maraton 2020”), 2020
Naslovnica: Ljudje (oblikovalski studio)

Push It. (single), 2020
Naslovnica: Manuel Brajnik

A Play Of Shadows (LP), 2019
Naslovnica: Ulla Žibert

Tristezza (single, del kompilacije “Herbarium”), 2019
Naslovnica: Petja Kocet, Jan Bajc Funa

Constantly Variable (EP), 2018
Naslovnica: Petja Kocet, Jan Bajc Funa

Landscape X (EP), 2016
Naslovnica: Manuel Brajnik

[/tab][tab title=”Fotografije”]

[/tab][tab title=”Video”]

[/tab][tab title=”Drugo”]

[/tab][/tabgroup]

Matjaž Derin
je neprepirjliv glasbeni frik, upokojeni glasbenik, muzik meneđer, pošten ekonomist, organizator in obiskovalec koncertov ter dober poznavalec obalne glasbene scene... pa velik zaščitnik obalnih bendov. Predvsem pa podpornik avtorske glasbe ter "hejter" cover bendov.

Latest articles

101,1k Followers
Follow

Related articles